Autonieuws

Autoverkopen plussen over juli toch weer

De maand juni was ten opzichte van de maanden ervoor een tegenvallende verkoopmaand voor autodealend Nederland, maar over juli wist men weer te plussen. De verkoopprognose over heel 2011 is intussen gesteld op 565.000 nieuw geregistreerde auto’s.

Het leek ook te mooi om waar te zijn. De eerste maanden van dit jaar ging de Nederlandse autobranche als een bezetene; gigantische plussen werden er maand na maand genoteerd. Als deze lijn doorgezet zou worden dan zou recordjaar 1999 (611.000 nieuw geregistreerde auto’s) wel eens verbroken kunnen worden. En dat na twee slechte verkoopjaren, waarvan 2009 zelfs een rampjaar was.
En toen was daar de maand juni die de uitzinnige vreugde van de autodealers doorbrak, maar bovenal de realiteit door zelfs een lichte, hetzij minuscule, daling te laten zien ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Afgelopen maand noteerden de autoverkopen echter weer een plus, maar die is echter niet zo groot als in het begin van 2011.

Concrete aantallen
Om op de cijfer nauwkeurig te zijn, zijn er in juli 42.281 nieuwe auto’s in Nederland geregistreerd en dat is 9,9 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Toen bleven de autoverkopen steken op 38.487 nieuwe auto’s. In totaal staat de teller over heel 2011 op 370.642 registraties, nog altijd een toename van een forse twintig procent in vergelijk met de eerste zeven maanden van 2010.

Merkniveau
Kijken we naar de best verkochte merken per maand dan is het stuivertje wisselen. Verkocht Peugeot over juni de meeste auto’s, afgelopen maand wist Volkswagen de koppositie weer terug te pakken (5.478). Ford, die buiten de top-5 was gevallen, slaat hard terug door nu het zilver te claimen met 3.905 verkochte auto’s. Bij Peugeot ging het in juli wat minder, maar met een derde plek (3.366) is er nog altijd geen reden tot beklag. Steevast op plaats vier blijft Renault staan. Ook in verkochte aantallen blijft de Franse fabrikant behoorlijk constant: 3.328 nieuwe auto’s in juli tegen 3.841 in juni. De top-5 van best verkocht merken over de afgelopen maand wordt afgesloten door Toyota (2.604), een knappe prestatie van de Japanners die van plek tien moesten komen.

Gerelateerde artikelen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.