Autonieuws

Audi S5 verliest zijn karakter bij facelift

Hij is er optisch absoluut op vooruit gegaan, maar motorisch krijgen we toch een tegenvaller te verwerken. De smeuïge V8 uit de Audi S5 (Coupé) heeft namelijk het veld moeten ruimen. Een verwachte stap van Audi, maar wel jammer.

Wat hebben we genoten van zijn smakelijke sound toen we de Audi S5 Coupé tijdens een Driving Experience op Assen over de baan stuurden. Een geluid dat op je trommelvliezen achterblijft als een foto in een plakboek. Des te jammer vonden we het dan ook dat Audi de S5 Cabriolet en S5 Sportback meteen al met een V6 turbomotor presenteerde. Natuurlijk, die motor is veel zuiniger (20%) en nog sneller ook (0-100 in 4,9 in plaats van 5,1 seconden), maar een stukje van de emotie ontbreekt.

Verbruik
Audi’s keuze valt echter goed te begrijpen als je het verbruik vergelijkt. Noteerde de eerste generatie S5 Coupé nog 12,1 l/100 km, deze nieuwe generatie zet 8,1 l/100 km neer. Ja, dat is wel een heel groot verschil. Ook als je een S5 rijdt. Het zou – mede dankzij de betere CO2-uitstoot – zomaar eens een heel positief effect kunnen hebben op de prijsstelling.

Smoelwerk
Optisch profiteren de vernieuwde S5-modellen overigens van dezelfde vernieuwingen als de A5’s. Ook hier dus nieuwe bumpers, nieuwe lichtunits en een scherper gesneden single frame grille. Nieuwe lakkleuren en nieuw lichtmetaal maken het plaatje compleet. De belangrijkste technische wijzigingen zijn doorgevoerd op het centrale differentieel van de quattro-aandrijving en anders afgestelde besturing.

Gerelateerde artikelen

Appels met peren maakt Audi A5 Cabriolet fors duurder.

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Cabriolet geniet van het zonnetje

Spyshots
> Artikel lezen

Audi trekt de kap van A5 en S5 Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi heeft een nieuwe A5 en S5 Coupé

Autonieuws
Audi A5 & S5 Coupé
> Artikel lezen

Audi RS5 komt er eindelijk als cabriolet

Spyshots
Audi RS5 komt er eindelijk als cabriolet
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.