Autonieuws

Komst Jaguar XF Estate bevestigd

Jaguar heeft een enorme groei voor ogen. Om die groei te kunnen realiseren gaat Jaguar zich meer en meer op de internationale markt richten, maar vooral ook nieuwe modellen lanceren.

Een stationwagon op basis van de XF hangt al lange tijd in de lucht. Er doen al tijden vele geruchten de ronde en iemand schijnt zelfs al een prototype te hebben gezien. Dat laatste trekken wij behoorlijk in twijfel aangezien we bij ons laatste bezoek aan Jaguar´s Research & Development Centre in Whitley te horen hebben gekregen dat de beslissing aangaande een XF Estate nog altijd niet genomen was. De kogel lijkt nu echter wel door de kerk.

Speciaal
Andrew Whyman, XF Vehicle Engineering Manager verklaarde tegenover de Australische pers dat er een stationwagon op basis van de XF in ontwikkeling is. Wanneer dat model komt wil hij nog niet zeggen, maar hij verklapt al wel dat hoofddesigner Ian Callum er iets speciaals van maakt.

Europa
Jaguar richt zich met de XF Estate op de Europese markt waar stationwagons in dit segment (BMW 5-serie Touring, Audi A6 Avant) hogere aantallen realiseren dan hun sedanversies.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.