Autonieuws

Mercedes R-klasse en B-klasse!

Tijdens de Salon van Parijs presenteert Mercedes twee conceptcars die heel dicht bij het productiestadium liggen. Het gaat hier om de Vision R, ofwel de R-klasse, en de Vision B, ofwel de B-klasse.

De toevoeging ´Vision´ geeft bij Mercedes altijd aan dat het om een conceptcar gaat. Veelal wordt de toevoeging ´Vision´ verwijderd, worden er wat detailaanpassingen gedaan en de auto kan zo in productie. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Vision SLR die als SLR McLaren in productie is gegaan. En wat te denken van de Vision CLS wat nu de CLS-klasse is. Deze stap zullen ook de Vision R en Vision B ondergaan.

Vision R Grand Sports Tourer
De naam Vision GST staat nog vers in het geheugen. Al op menige beurs heeft de auto gestaan onder die noemer. Al tijden geleden heeft Mercedes aangekondigd dat de auto in productie zal gaan maar nog steeds gaat ´ie als concept door het leven. Daar zal snel verandering in komen en dan is de R-klasse geboren. Ja, Mercedes gaat het hele alfabet nu af.

4+2 zitter
De Vision R, ofwel R-klasse, is een crossover. Het is een kruising tussen een sportieve sedan, een stationwagon en een SUV. Dankzij de wielbasis van 2.980 mm is het interieur zeer ruim en biedt de auto plaats aan 4+2 personen. Dat komt erop neer dat er drie rijen van twee stoelen aanwezig zijn. Zo hebben alle passagiers flink wat ruimte om zich heen. De achterste twee zitplaatsen zullen echter minder ruim zijn, het is niet voor niets een 4+2 zitter.

Nieuwe V6-dieselmotor
De Vision R zoals deze in Parijs staat is de Europese uitvoering. Daarbij komt al duidelijk naar voren dat de auto niet ver meer van het productiestadium verwijderd is. Met dank aan de vierwielaandrijving, de luchtvering, een nieuwe V6 dieselmotor (218 pk/510 Nm) en de 7G-tronic automaat is de Vision R van alle moderne technieken voorzien en dit moet garant staan voor fantastische rij-eigenschappen.

Vision B: Verlengde A-klasse
De Vision B Compact Sports Tourer wordt tijdens de Salon van Parijs voor het eerst getoond. Het is heel plat gezegd een verlengde A-klasse. De gehele styling komt dan ook overeen met de A-klasse als is de achterkant nog behoorlijk anders. De Vision B heeft onder de motorkap een 140 pk en 300 Nm sterke viercilinder dieselmotor. Helaas is er verder nog niets bekend over deze conceptcar. Uiteraard zal de auto ruimer zijn dan de A-klasse maar hoeveel, dat blijft gissen.

Tijdens de Salon van Parijs zal Mercedes meer bekend maken over beide auto´s. Wanneer de Vision R en Vision B als productiemodellen zullen worden getoond is nog onbekend maar de verwachting is dat het niet lang meer zal duren.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz B-klasse Electric (ruwe versie!)
> Artikel lezen

Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse

Autonieuws
Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse
> Artikel lezen

Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan

Spyshots
Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes B-klasse slijpt de messen

Autonieuws
Mercedes B-klasse facelift
> Artikel lezen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Mercedes-Benz B-klasse

Autotests
Mercedes B-klasse
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.