Autonieuws

Nieuwe BMW M5: 560 pk

BMW heeft de spanning rondom de nieuwe M5 zorgvuldig opgebouwd. Met de presentatie van de BMW M5 Concept, tal van teaservideo´s en het bewust in de kijker rijden van licht gecamoufleerde prototypes kijken BMW-liefhebbers al maanden reikhalzend uit naar zijn onthulling. Zijn uiterlijk was al tijden geen geheim meer, maar de specificaties wel!

Van een officiële onthulling kunnen we overigens nog steeds niet spreken. De beelden zoals we je die nu kunnen tonen zijn weliswaar officiële foto´s van BMW, maar ze zijn wel vroegtijdig gelekt. Wat we zien is niet verrassend, maar uiteraard wel smakelijk. De overduidelijk M-trekjes zien we in zijn volledige hoedanigheid terug. De voorbumper met agressieve voorspoiler, de vier kenmerkende uitlaatpijpen en het M-logo in de zijschermen laat geen toeval bestaan over het potentieel van de M5.

Twin-turbo V8
En potentieel heeft ´ie! De V10 heeft het veld geruimd en plaats gemaakt voor een twin-turbo V8 met niet minder dan 560 pk en 520 Nm. De nieuwe M5 weet zich daarmee in slechts 4,4 seconden naar 100 km/h te verplaatsen. De topsnelheid is begrensd op de 250 km/h, maar wie het M Drivers Package bestelt kan rekenen op een begerenswaardige topsnelheid van 305 km/h. Vanuit stilstand naar tweehonderd verloopt in slechts 13 seconden. Volgens geruchten uit München doet de M5 een rondje Nürburgring in net iets minder dan 8 minuten. Dat zou ruim 10 seconden sneller zijn dan zijn voorganger.

Onthulling
De nieuwe BMW M5 staat als wereldprimeur op de IAA in Frankfurt, maar zal voor die tijd nog officieel worden onthuld tijdens een evenement. Dat evenement zal nog voor het einde van deze maand plaats hebben. We verwachten ook dan alle details van de auto.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.