Autonieuws

Brute Dacia Duster gaat Pikes Peak beklimmen

Dacia gaat deelnemen aan de beroemdste ‘hill climb’ ter wereld: Pikes Peak. Het wapen in de strijd is een superbrute Duster die maar liefst 850 pk op de weg weet over te brengen. Spektakel gegarandeerd!

De beroemde Pikes Peak International Hill Climb wordt dit jaar op 26 juni verreden. Het concept is eigenlijk vrij simpel: rij zo snel mogelijk de heuvel op. Het 10 km lange traject heeft echter één grote uitdaging: je start op 2.860 meter hoogte en klimt vervolgens naar 4.300 meter. Dat vergt niet alleen veel van de bestuurder, maar zeker ook van de auto. Op dit soort hoogtes is de zuurstof immers schaars.

Unlimited
Dacia heeft echter maar één doel: winnen! Het stuurwiel zal dan ook in handen worden genomen door Jean-Philippe Dayraut die al drie keer de Trophée Andros op zijn naam wist te schrijven. Op Pikes Peak beschikt Dayraut over een ongekend stukje techniek. De Duster is nog in weinig opzichten origineel te noemen. Dacia neemt namelijk deel aan de ‘Unlimited’ klasse waarbij geen eisen worden gesteld aan vermogen, bandenkeuze, gewicht of aerodynamica. En zodoende lepelde men de 3.8 liter V6 uit de Nissan GT-R in het vooronder van de Dacia. Het blok werd voor de gelegenheid naar 850 pk getuned en uiteraard aangepast aan de ijle lucht. In combinatie met een sequentiële transmissie en een vederlichte carrosserie moet de Duster volgens Dacia in staat zijn een nieuw record neer te zetten. Het huidige record staat op naam van de Japanner Tajima Nobuhiro welke met zijn Suzuki in 2007 al na 10 minuten en 1,42 seconden wist te finishen. Aan de idioot grote spoiler zal het in ieder geval niet liggen!

Gerelateerde artikelen

Dacia heeft een nieuwe Duster, écht waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Duster zich het predicaat budget nog permitteren?

Spyshots
> Artikel lezen

Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up

Autonieuws
Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up
> Artikel lezen

Productiemodel Renault Duster Oroch onthuld

Autonieuws
Renault Duster Oroch
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.