Autonieuws

Mercedes luidt einde G-klasse in

Onder de woorden ‘A classic off-roader is entering its final phase’ introduceert Mercedes twee nieuwe speciale uitvoeringen van de G-klasse. Gaat deze Duitse icoon na 32 jaar dan toch met pensioen?

Dik drie decennia in bijna ongewijzigde vorm is de Mercedes G-klasse in productie. Talloze upgrades en speciale uitvoeringen houden het luxueuze 4x4-model levend, maar het einde lijkt nabij te zijn. Zouden de steeds strenger wordende emissie-eisen hier roet in eten gooien, we weten het niet precies, Mercedes is er niet echt duidelijk over. Feit is dat ze twee nieuwe uitvoeringen lanceren waarvan de een luistert naar de naam BA3 Final Edition en de tweede tot Edition Select is gedoopt.

Final Edition
Bij een naar eigen zeggen ‘finale-editie’ hoor je helemaal los te gaan en dat deed Mercedes dan ook. De fabrikant heeft nog eens goed naar de optielijst gekeken en wat nog ontbrak op het standaardmodel aan de Final Edition toegevoegd. Enkele te noemen voorzieningen zijn 18 inch AMG-wielen, een reservewielcover, chromen ex- en interieuraccenten, multicontourstoelen met ventilatiemogelijkheid, zwart leder interieurbekleding en ‘high-grade’ houten inlegpanelen. De BA3 Final Edition heeft de G-klasse met korte wielbasis als basis. Voorin ligt de V6 BlueTec-diesel (G 350), goed voor een vermogen en koppel van respectievelijk 211 pk en 540 Nm. Ook is de G 500-motor beschikbaar. Deze 5.5 liter V8 levert 388 pk en 530 Nm.

Edition Select
Bij de Edition Select, gebaseerd op de G-klasse met lange wielbasis, ging Mercedes misschien nog wel verder. Two-tone designo lederen bekleding, de keuze uit vier exclusieve designo metallic lakkleuren, designo vloermatten, designo houten details, 18 inch 5-spaaks velgen, het Chrome Package en een AMG-sportuitlaatsysteem maken hem extra bijzonder. Ook het Harman Kardon Logic7 Surround Sound System behoort bij de uitrusting. De G-klasse Edition Select is er enkel als G 500, dus met de 5.5 V8 welke 388 pk en 530 Nm genereert.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition

Autonieuws
Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition
> Artikel lezen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan

Autonieuws
Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.