Autonieuws

Suzuki Kizashi Apex toont spierballen

Suzuki stelt niet alleen de Kizashi EcoCharge voor op de New York Motor Show. Naast die milieuvriendelijke versie, presenteren de Japanner de Kizashi Apex die vooral de andere kant van het spectrum moet bespelen.

De standaard 2.4 liter benzinemotor is door de ingenieurs grondig aangepakt. De software werd herschreven en er werd een Garret turbo bovenop geschroefd. Die genereert maximaal 8,5psi overdruk. Het resultaat is een viercilinder die tussen 275 en 300pk levert.

Motorfietsen
De aankleding van de Concept Car legt de brug met de motorfietsen van het merk. En meer specifiek het raceteam, dat is uitgedost in identieke kleuren. Sympathiek, ook al is net niet altijd even consistent. Zo kleeft er Dunlop-reclame op de deur, maar loopt de auto op 245/35 R19-rubber van fabrikant Yokohama. De zwarte velgen, LED-mistlampen, Xenon-koplampen, verduisterde achterlichten en het interieur met inlegstukken in laserblauw Alcantara zijn eveneens specifiek.

Misschien...
Over eventuele serieproductie stelt Suzuki zich diplomatiek op. Men zegt concreet niets, maar als er voldoende interesse is, kan de Amerikaanse klant het geheel binnenkort misschien als een door de dealer te installeren upgrade bestellen. Europa is een oceaan te ver...

Gerelateerde artikelen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Suzuki Kizashi voorzien van hybrideaandrijving

Autonieuws
Suzuki Kizashi voorzien van hybrideaandrijving
> Artikel lezen

Prijs Suzuki Kizashi vanaf € 32.499,-

Autonieuws
Prijs Suzuki Kizashi vanaf € 32.499,-
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.