Autonieuws

Jeep Grand Cherokee SRT8: bol van de superlatieven

Het persbericht over de nieuwe Jeep Grand Cherokee SRT8 is gelardeerd met superlatieven. De Grand Cherokee SRT8 is de snelste, best presenterende, krachtigste en meest sportieve Jeep ooit.

En laat ons maar meteen met de hand in de koekjestrommel zitten. Onder de kap zit een 6.4 liter HEMI V8 die een vermogen van 465 pk en 630 Nm trekkracht opwekt. En hoewel de Grand Cherokee bijna zo veel weegt als een huis, kan hij daar toch zeer indrukwekkende cijfers mee neerzetten. Om de topsnelheid op 250 km/h te houden, kwam er een begrenzer aan te pas. En de sprint vanuit stilstand tot 96 km/h (60 mph) duurt 4,8 tellen.

Techniek
Jeep heeft de complete aandrijflijn opgewaardeerd om ervoor te zorgen dat de drijfstangen je niet om de oren vliegen als je alle geweld loslaat. En om het weggedrag te verbeteren. De automaat en ophanging zijn elektronisch gestuurd en het merk gaat er prat op dat de Grand Cherokee SRT8 een zijwaarste versnelling van 0,9G kan weerstaan.

13%
Al dat motorgeweld is niet eens slecht nieuws voor het milieu. Deze Grand Cherokee SRT8 verbruikt ondanks z’n met 45 pk toegenomen vermogen toch 13% minder dan z’n voorganger, ook al blijft dat cijfer relatief. De achtcilinder onder de motorkap schakelt bij deellast vier cilinders uit om tot dat resultaat te komen. De vorige beschikte ook al over die technologie, maar een fijnere sturing zorgt er nu voor dat ze vaker en over een breder toerentalbereik tussenkomt.

Visueel
Om de SRT8 duidelijk te onderscheiden van zijn minder bedeelde stalgenoten heeft het ontwerpteam van Chrysler´s SRT-afdeling alle registers losgetrokken. De vele plastic delen die normaal gesproken in matzwart zijn uitgevoerd werden op de SRT8 allemaal in kleur gespoten. Daarbij zien we een dik aangezette voor- en achterbumper, zijskirts, een paar flinke uitlaatpijpen en 20 inch lichtmetaal. De LED-dagrijverlichting verhoogt de visuele dreiging nog eens extra. Deze Jeep zal je zeker richting de rechterbaan dwingen!

Meer foto´s volgen in de loop van de ochtend.

Gerelateerde artikelen

Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes

Autonieuws
Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes
> Artikel lezen

Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen
> Artikel lezen

Teller van deze Jeep loopt tot 320 km/h, zonder overdrijven

Autonieuws
> Artikel lezen

Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.