Autonieuws

Citroën prijst nieuwe DS4

Citroën is eruit wat de nieuwe DS4 moet kosten. De DS4 is het tweede DS-model van de Fransen en zal leverbaar zijn met drie benzinemotoren en twee diesels. Prijzen beginnen bij net geen 24.000 euro.

De exacte vanafprijs van de Citroën DS4 bedraagt € 23.940,-. Voor dit geld krijgt de koper een wat sportiever gelijnd model dan de C4 met in het motorcompartiment de 1.6 VTi-benzine met 120 pk. Behalve de VTi zijn er nog twee benzinemotoren beschikbaar. Deze zijn beide voorzien van een turbo en leveren respectievelijk 156 en 200 pk. De eerste is gekoppeld aan de elektronische EGS-versnellingsbak en kost € 29.050,- en de andere moet minimaal € 31.750,- opbrengen bij de Citroën-dealer.

Diesels
Dieselen kan met de 112 pk sterke e-HDi die voor zakelijke rijders in de gunstigere bijtellingklasse van 20% valt. De prijzen van deze instapper beginnen bij € 28.890,-. Meer dieselkracht is er met de 2.0 liter HDi. Die levert 160 pk en wordt geleverd in de uitvoeringen So Chic en Sport Chic. Prijzen starten bij respectievelijk € 33.500,- en € 35.100,-.

Uitrusting
Het DS-programma is de ‘premiumlijn’ van Citroën en dat betekent dat men best wat mag verwachten van de standaarduitrusting van de DS-modellen. Iedere Citroën DS4 is in ieder geval uitgerust met airconditioning, 16 inch lichtmetalen wielen, een panoramische voorruit en getinte achterste ruiten. Verder is er onder meer LED-verlichting, het dodehoekdetectiesysteem SAM (Surveillance d’Angle Mort), statische bochtverlichting en cruise control. Ook eTouch Service, dat onder andere pechhulp en noodhulp met lokalisatiefunctie alsook de mogelijkheden om je brandstofverbruik te monitoren via internet biedt, is aanwezig

Opties
Wie zijn DS4 op smaak wil brengen kan helemaal losgaan op de vele keuzemogelijkheden om de interieurkleuren en (lederen) bekledingen aan de eigen wensen aan te passen. Aluminium pedalen, met leder bekleedde portieren en ambiance verlichting zijn bijvoorbeeld mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwd motorgamma Citroën DS 4 doet goede zaken; meer 20%'ers

Autonieuws
Motorgamma Citroën DS 4 op de schop; meer 20%'ers
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën richt motorsportdivisie DS Performance op

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: de vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback

Autonieuws
Officieel: de vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback
> Artikel lezen

Citroën hijst DS-modellen in maatpak

Autonieuws
Citroën hijst DS-modellen in maatpak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.