Autonieuws

‘Toyota laat zich adviseren door Bill Gates’

Toyota en Microsoft gaan nauw samenwerken om de totstandkoming te realiseren van een telematicaplatform. Het geavanceerde IT-systeem moet de interactie tussen bestuurder, auto en omgeving naar een veel hoger niveau trekken.

‘Vanuit de auto alvast de verwarming thuis aanzetten en meteen even je favoriete muziek naar de auto streamen. Of vanuit je luie stoel thuis (laten) bepalen wanneer je auto moet worden opgeladen en de airco programmeren zodat je over een half uur in een koele auto stapt’, Toyota en Microsoft scheppen hiermee een aantal scenario’s dat realiseerbaar moet zijn met het nieuwe telematicaplatform. Als onderdeel van de samenwerking investeren de beide supermachten in hun eigen bedrijfstrak ongeveer 12 miljoen dollar in het project.

2012
Het IT-systeem is gebaseerd op Microsoft´s cloud-computing project Windows Azure en zal in 2012 al gereed moeten zijn om geïntegreerd te worden in nieuwe Toyota’s. Aan de volledig elektrische iQ en de Pruis Plug-In Hybrid Vehicle de eer om als eerste deze nieuwe generatie telematica te herbergen. 

Cohesie
Toyota voert al geruime tijd tests uit met smart grid-technologie. Volgens Toyota is zo’n ‘slim energienetwerk’ nodig om te komen tot een samenleving met minimale CO2-uitstoot door efficiënt energiegebruik. Daarom draait Toyota in Japan een pilotproject met het Toyota Smart Center-programma. Dat programma is erop gericht om auto’s en huishoudens met elkaar te ‘verbinden’ zodat ze hun energiegebruik op elkaar afstemmen en dus zo optimaal mogelijk regelen.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.