Autonieuws

MG met nieuwe concept in Sjanghai

Op internet zijn twee ruwe schetsen opgedoken waarvan wordt gezegd dat dit de nieuwe conceptcar van MG is op de Sjanghai Motor Show. De studie zou luisteren naar de werknaam “MG 5 Concept” en een concurrent voor de Volkswagen Golf zijn.

Het Chinese SAIC werkt na de overname hard om MG terug op de kaart te krijgen. Diverse nieuwe modellen zoals de MG6 en MG3 werden aangekondigd, gepresenteerd en belooft aan ons Europeanen, maar nog altijd is het angstvallig stil rond het voormalige Britse merk. Toch leeft MG zeker nog wel. Met Roewe, het zustermerk van MG, doet SAIC het zelfs aardig op de regionale markten. Voor MG heeft de Chinese autogigant mondiale plannen en die vergen simpelweg wat meer tijd.

MG 5 Concept
Als alles mee zit rolt in Engeland volgende week de eerste MG6 van de band, maar of deze ook buiten Groot-Brittantië verkocht gaat worden is onzeker. Versterking is in ieder geval op komst met deze MG 5 Concept. Als we de bron moeten geloven gaat MG hem over twee weken onthullen op de Sjanghai Motor Show. Het betreft een 3-deurs hatchback van het formaat Volkswagen Golf. Het design van de getekende auto doet sterk denken aan de MG Zero Concept, wat uiteindelijk de MG3 is geworden die in China al te koop is. Onder de carrosserie zou een 160 pk sterke 1.8 schuil kunnen gaan die ook in de MG6 ligt.

Gerelateerde artikelen

Fonkelnieuwe MG6 in 2010 naar Europa

Autonieuws
Fonkelnieuwe MG6 in 2010 naar Europa
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

MG toont zijn eerste crossover: de GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.