Autonieuws

Ford Focus Econetic met 14% bijtelling!

Ford presenteert een wereldprimeur op de AutoRAI 2011: de nieuwe Focus Econetic. Niet alleen hebben we daarmee op onze eigen AutoRAI een wereldprimeur van formaat te pakken, maar bovendien is het aantrekkelijk nieuws in dit segment. De Focus is namelijk de eerste auto met 14% bijtelling in zijn klasse.

Ren echter niet meteen naar de dealer, want Ford stelt ons geduld wederom op de proef. De nieuwe Focus Econetic staat pas vanaf de eerste helft van 2012 bij de dealers. Het is te hopen dat er in september geen wijzigingen op de belastingplannen worden doorgevoerd, want met het huidige belastingklimaat valt de Focus Econetic vol in de subsidies. Er hoeft geen wegenbelasting en BPM te worden betaald en bovendien is het de eerste 14% dieselauto in dit belangrijke segment. Zelfs Volkswagen heeft met de Golf BlueMotion het nakijken. Tenminste, als die in de tussentijd niet al op een nog zuinigere Golf zitten te broeden. Ze hebben immers nog tot begin 2012 de tijd…

Voorlopige cijfers
Exacte specificaties wil Ford momenteel nog niet kwijt. Wat men ons wil laten weten is dat de Focus Econetic minder dan 3,5 l/100 km verbruikt en onder de 95 g/km CO2 uitstoot. Wat de 105 pk sterke 1.6 Duratorq TDCi-dieselmotor qua acceleratie en topsnelheid scoort is ons nog onbekend.

Econetic-technologie
Om deze fantastische cijfers te bereiken heeft de Focus Econetic dezelfde Econetic technologieën als de overige Focus modellen, zoals Ford Auto-Start-Stop, Active Grille Shutter, Smart Regenerative Charging, Ford Eco Mode en een schakelindicator. De Focus Econetic onderscheidt zich echter van de overige Focus modellen met zijn unieke aërodynamicapakket, banden met een zeer lage rolweerstand en een gewijzigde eindoverbrenging van de handgeschakelde zesversnellingsbak.

Als hatchback en Wagon
De nieuwe Ford Focus Econetic wordt in de eerste helft van 2012 in Nederland geïntroduceerd en is beschikbaar als vijfdeurs hatchback en Wagon. De definitieve specificaties en prijzen van de nieuwe Focus Econetic zullen voorafgaand aan de introductie in 2012 bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Ford slaat met design Focus nieuwe weg in

Autonieuws
Ford slaat met design Focus nieuwe weg in
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.