Autonieuws

Hyundai Blue2: voorbode van waterstofmodel

Hyundai heeft in Seoul twee primeurs. De ene is de Sonata/i40 Hybrid, en hoewel deze interessant is voor ons komt hij niet deze kant op. De andere is deze Blue2 Concept. Nu nog een voorbode van Hyundai’s toekomstige waterstofauto maar binnen tien jaar te koop. Hopelijk ook in Europa.

Hyundai houdt de Sonata/i40 Hybrid voorbehouden aan andere markten en gunt concerngenoot Kia een Europese lancering van een middenklasse hybride. Dat is de Kia Optima Hybrid die vanaf volgend jaar hier te koop is. De op de Seoul Motor Show gepresenteerde Hyundai Blue2 zet misschien wel voet op Europese bodem, maar het is nog te vroeg om daar concrete uitspraken over te doen. De Blue2 Concept is namelijk een waterstofauto en daarvan is de techniek pas marktklaar over een jaar of acht à negen.

1 op 35
De aandrijflijn van de Hyundai Blue2 Concept bestaat uit een waterstofcelmodule met een op te wekken vermogen van 122 pk. Mede dankzij lage rolweerstandbanden en een aangepaste design waaronder de speciale wielen zou de ‘Blue Square’ zoals de modelnaam uitgesproken zou moeten worden slechts 2,9/100 km aan waterstof nodig hebben. Maar Hyundai heeft meer gedaan om het milieu te ontlasten. Milieuvriendelijke materialen zijn er gebruikt voor de bouw van de Blue2 en extra gewicht is bespaard door camera’s in plaats van conventionele spiegels te monteren. De extra dunnen ruiten zijn gemaakt van supersterk Gorilla-glas en binnenin is zo´n beetje alles wat kan oplichten opgetrokken uit extreem zuinige TOLED’s.

Gerelateerde artikelen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.