Autonieuws

2.2 liter dieselmotor voor Jaguar XF

Deze door Jaguar verspreidde spyshots onthullen veel meer dan alleen een facelift. In het bijgevoegde persbericht laat Jaguar ons namelijk weten een 2.2 liter viercilinder dieselmotor in de vernieuwde Jaguar XF te gaan leveren.

Dat er een facelift voor de Jaguar XF op de planning staat weten we inmiddels. Maar Jaguar heeft nog veel belangrijker nieuws: er komt namelijk ook een nieuwe dieselmotor voor de XF. En daar brengt Jaguar ons graag alvast van op de hoogte.

190 pk
Onder de kap van het prototype dat je hier op de foto’s ziet ligt een 2.179 cc metende viercilinder dieselmotor die een vermogen van 190 pk en een koppel van 450 Nm opbrengt. De motor is nagelnieuw voor Jaguar en maakt dieselrijden in de XF meer bereikbaar. Vooralsnog is er namelijk enkel de keuze uit een 3.0 liter V6 dieselmotor en uiteraard de bekende benzinemotoren.

Keurige cijfers
Jaguar koppelt de viercilinder aan een 8-traps automaat en weet daarmee in 8,5 seconden naar 100 km/h te accelereren. De topsnelheid ligt op 224 km/h. Jaguar claimt dat het verbruik mede door een geavanceerd stop/startsysteem beperkt is gebleven tot 5,4 l/100 km en de CO2-uitstoot slechts 149 g/km bedraagt.

Debuut in New York
De vernieuwde Jaguar XF zal begin april op de New York Auto Show debuteren. Behalve deze nieuwe dieselmotor zal het model bovendien zijn voorzien van een frisse look waarbij vooral het front in lijn zal worden getrokken met de XJ.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.