Autonieuws

Seat

Volgend jaar drie nieuwe Seat´s

Seat zal in 2012 een waar modellenoffensief starten. De Spaanse autobouwer zal drie compleet nieuwe modellen en één gefacelift model onthullen, zo liet Seat CEO James Muir weten in een interview met Automotive News Europe.

Volgend jaar drie nieuwe Seat´s
In 2012 staan de nieuwe Leon, een nieuw instapmodel, een nieuwe sedan en een facelift voor de Ibiza op de planning. Van het eerste model weten we nog nauwelijks iets, behalve dan dat het hoog tijd wordt voor een opvolger. De huidige Leon draait al sinds 2005 mee en wordt momenteel aan alle kanten ingehaald door de concurrentie.

A-segment
Waar Seat eveneens aantallen laat liggen is in het allerkleinste segment. De Spanjaarden waren ooit vrij sterk met de Arosa, maar sinds die uit productie is gegaan werd het stil in het A-segment. Het is dan ook geen geheim dat Seat, samen met Volkswagen (Up!) en Skoda werkt aan een kleintje.

Facelift Ibiza en opvolger Cordoba
Tot slot zal Seat een grondige facelift doorvoeren op de Ibiza en tevens een nieuwe sedan presenteren. Details over die sedan gaf Miur niet, maar reken op een opvolger voor de Cordoba. Die zal iets groter worden dan zijn voorganger en moeten concurreren in het C-segment, precies daar waar de Toldeo het ooit zo goed deed.

Groei
Behalve het modellenoffensief laat Miur weten groei te zien voor Seat. In 2011 verwacht hij 10% meer verkopen te realiseren. Onder meer de Ibiza ST en Alhambra, die beiden boven verwachting verkopen, moeten hiervoor zorgen.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Seat-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers