Autonieuws

Unieke BMW 1-serie M Coupé als MotoGP Safety Car

Met een uniek geprepareerde BMW 1-serie M Coupé ondersteunt BMW ook dit seizoen de MotoGP. De bloedsnelle 1-serie Coupé zal dienen als officiële Safety Car tijdens het nieuwe raceseizoen.

Volgens BMW is de one-off 1-serie M Coupé volledig aangepast om zich nog meer thuis te voelen op het circuit. Enkel de 340 pk sterke TwinPower Turbo-motor en de aandrijflijn zijn ongewijzigd laat BMW M GmbH weten.

Gewichtsbesparing
Om gewicht te besparen is de 1-serie voorzien van een uit carbon vervaardigde motorkap waarin bovendien extra luchtinlaten zijn opgenomen. De zij- en achterruiten zijn gemaakt van superlicht polycarbonaat. Zowel voor gewichtsbesparing alsook voor extra vermaak van de toeschouwers is een raceuitlaatsysteem ontwikkeld. Het normaal zo discrete spoilertje op de achterklep is bovendien vervangen door een instelbaar exemplaar en in de voorbumper is de aerodynamica nog verder geoptimaliseerd.

Kuipstoelen
Voor de veiligheid monteerde BMW M GmbH een rolkooi en een brandblusser. Kuipstoelen houden de beide inzittenden stevig op hun plek en om gewicht te besparen is de achterbank volledig verwijderd. Het remsysteem is eveneens van racekwaliteit en het onderstel is geheel op het betreffende circuit af te stemmen.

Complete vloot
De samenwerking tussen BMW en de MotoGP-organisatie dateert al vanaf 1999. In de afgelopen jaren heeft BMW al vele spectaculaire Safety Cars geleverd. Naast de 1-serie M Coupé staan er dit jaar ook een X6 M, M3, ActiveHybrid X6 en 5-serie Touring op het circuit. Onder meer de Safety Officer, medische staf en de stewards kunnen zich hiermee verplaatsen op en rond de baan.

Gerelateerde artikelen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.