Autonieuws

Nog dit jaar terugkeer De Tomaso Pantera

Met de Deauville staat De Tomaso na lange tijd weer in de spotlights en dat smaakt naar meer. Bij het voorstellen van de grote crossover liet De Tomaso weten nog dit jaar een coupé te presenteren, en wel de plaatsvervanger van de legendarische Pantera.

De De Tomaso Pantera behoort toe aan het illustere rijtje van exotische, Italiaanse sportwagens uit de jaren ’70 en ’80. Een select gezelschap waaronder bijvoorbeeld ook de Lamborghini Countach zich mag scharen. Bovenal is de Pantera het symbool voor het ooit succesvolle De Tomaso, al was de sportwagen zelf dit allesbehalve. Gedurende zijn uitzonderlijk lange loopbaan van meer dan twintig jaar kende de Pantera een moeilijke periode door onder andere betrouwbaarheid- en kwaliteitsproblemen.

Kers op de taart
In 1991 stopte oprichter Alejandro De Tomaso de productie van de toch legendarisch geworden Pantera. En nu schijnt er licht aan het einde van de tunnel. Nog eind dit jaar staat de nieuwe Pantera op, althans dat is de grote wens van Gianmario Rossignolo, de huidige en 73-jarige eigenaar van De Tomaso. Waarom nog dit jaar? Nou, anno 2011 is het precies veertig jaar geleden dat de originele Pantera werd geboren. Een nieuwe zou dus een fantastische jubileumviering zijn.

Amerikaanse donor
Er is nog maar weinig bekend over hoe Rossignolo invulling gaat geven aan de nieuwe Pantera. De kans is groot dat De Tomaso, net als de Deauville, gebruikt maakt van een Amerikaanse donor. De verkrijgbare motoren zullen dus bestaan uit een V6 met 300 pk en een V8 met 550 pk. In die zin is de wederopstandig van de Pantera dus historisch verantwoord daar de oer-Pantera een V8 van Ford behelsde. Nu hopen dat Pininfarina zich daar ook aan houdt en in een betere bui is dan bij het neerpennen van de Deauville.

Gerelateerde artikelen

Toch nog nieuwe De Tomaso dankzij Henrik Fisker?

Autonieuws
Henrik Fisker schetst studie voor De Tomaso
> Artikel lezen

Modern Italiaans interieur De Tomaso SLC

Autonieuws
Modern Italiaans interieur De Tomaso SLC
> Artikel lezen

De Tomaso Deauville al op het offerblok

Autonieuws
De Tomaso Deauville al op het offerblok
> Artikel lezen

Renaissancemodel De Tomaso heet Deauville

Autonieuws
Renaissancemodel De Tomaso heet Deauville
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.