Autonieuws

Minimaal € 6.900,- voor Renault Twizy

Renault heeft onlangs de vanafprijs van de Twizy bekend gemaakt. Het kleine, elektrische stadsautootje heeft op honderd euro na een starttarief van zeven mille. Daarmee houdt Renault woord dat de Twizy niet veel meer zou kosten dan een scooter.

De vanafprijs betreft een Europese richtprijs; de Nederlandse prijs kan hiervan nog afwijken door onder andere belastingwetten. Of en hoeveel de door ons minimaal te moeten betalen prijs voor de Twizy hierdoor hoger wordt kan Renault Nederland nog niet zeggen. Bij het aanschaffen van de Twizy bedragen de bijkomende kosten in ieder geval 45 euro per maand voor het leasen van het accupakket, een leaseconstructie die de importeur ook hanteert bij hun andere elektrische modellen, de Kangoo Z.E. en Fluence Z.E.

3,5 uur
Voor stedelingen die tevens werkzaam zijn in hun woonplaats zou de Renault Twizy een ideaal vervoersmiddel zijn. Het elektrische karretje meet nog geen tweeënhalve meter in lengte, is nauwelijks breder dan een 125 cc scooter en heeft een zeer kleine draaicirkel van 3,4 meter. Manoeuvreren en parkeren in kleine ruimtes zou zodoende een peulenschil moeten zijn. Een 20 pk sterke elektromotor zorgt voor de voortstuwing en kan de Twizy een topsnelheid van 75 km/h geven. De actieradius ligt op maximaal 115 kilometer, maar rij je veelal met z’n tweëen – door achter elkaar plaats te nemen – dan kom je minder ver. Ook de rijstijl is bepalend voor de maximaal af te leggen afstand. Kwestie van bij aankomst op kantoor en bij thuiskomst de stekker van de Twizy in het stopcontact steken en 3,5 uur later (bij volledig lege batterijen) kan hij er weer even tegenaan.

Gerelateerde artikelen

Renault's EV-programma boekt teleurstellende resultaten

Autonieuws
Renault's EV-programma boekt teleurstellende resultaten
> Artikel lezen

Renault Twizy Cargo voor de bestelrijder

Autonieuws
Renault Twizy Cargo voor de bestelrijder
> Artikel lezen

Definitieve prijzen Renault Twizy bekend

Autonieuws
Definitieve prijzen Renault Twizy bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.