Autonieuws

Vernieuwde Honda CR-V met dieselmotor

Honda heeft goed nieuws, de CR-V komt er eindelijk met een dieselmotor. En wel met de veel geprezen 2.2 i-CTDi uit de Accord. Tegelijkertijd heeft Honda de kans aangegrepen om de CR-V een kleine facelift te geven.

In het segment van SUV´s is het aanbod zo groot dat je zonder dieselmotor veel verkoop mis kunt lopen. Met name de Aziatische autofabrikanten hebben geen diesel in het gamma en komen daar nu achter. Zo ook Honda die daardoor de kans zag om hun in eigen huis ontwikkelde, nieuwe 2.2 i-CDTi uit de Accord in het vooronder van de CR-V te gooien. De 2.2 i-CTDi levert een vermogen van 140 pk en belangrijker nog, een koppel van maar liefst 430 Nm. De CR-V is voorzien van permanente vierwielaandrijving. Naast de dieselmotor is er tevens een 150 pk benzinemotor met een inhoud van 2.0 liter leverbaar.

Lichte facelift
Verder nieuws is er te melden op het gebied van uitrusting en uitstraling. De CR-V heeft een lichte facelift ondergaan waarbij de meest opvallende wijzigingen zijn te vinden in de nieuwe koplampen, nieuwe voorbumper, grille met chromen spijlen, andere achterlichten en wat kleine zaken zoals vernieuwde handgrepen, een kunstof ´bak´ om het reservewiel en wat exterieurkleuren.

Interieur en veiligheid
Het interieur is ook niet ongewijzigd gebleven. Een nieuw stuurwiel, armsteunen, verchroomde deurgrepen, andere ventilatieroosters en nog wat andere kleine details maken het interieur van de CR-V weer up-to-date. Voor de veiligheid heeft Honda de hoofdsteunen op de achterbank veranderd van vorm, zo is het zicht naar achteren beter. Nieuwe veiligheidsopties zijn te vinden in Honda´s variant op ESP (Vehicle Stability Assist) en windowbags vóór en achterin.

Vanaf oktober
Met de komst van de 2.2 liter i-CDTi in de CR-V heeft Honda een slimme zet gedaan. De zeer stille en soepele motor past prima bij de CR-V en de vraag naar een dieselmotor in dit segment is nog steeds zeer stijgend.
De vernieuwde Honda CR-V staat vanaf eind oktober bij de dealers. De dieselmotor zal vanaf het voorjaar van 2005 leverbaar zijn. De prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Honda presenteert drie nieuwe motoren voor onder andere vernieuwde CR-V

Autonieuws
Honda CR-V
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.