Autonieuws

Skoda kijkt naar de toekomst: VisionD

VisionD, op voorhand niet de meest evidente benaming voor een conceptcar. En we kunnen er zeker van zijn dat wat de toekomst voor Skoda ook brengt, die naam tenminste niet op de kofferklep van een nieuw model zal prijken. Die toekomst, dat is wel waar het Skoda om te doen is.

Skoda is hét succesverhaal van de Volkswagen Groep en mikt nu zelfs zonder pardon op een productievolume van één miljoen stuks per jaar. Skoda heeft het liefst dat die groei nog een tijd doorzet en daarom halen ze een nieuwe vormtaal en een nieuw logo uit de kast. Op deze Skoda VisionD komen die samen.

Design-DNA
De vormgeving van de conceptcar is herkenbaar als Skoda, maar slaat tegelijk een brug naar de toekomst. Het model maximaliseert de binnenruimte door gebruik te maken van een lange wielbasis. Korte overhangen zorgen dan weer voor een wat dynamische pose, samen met de dynamische spanning van de daklijn. Het geheel gaat over in een elegant aansluitende kofferklep.

Nieuw logo
Op de snuit vormt het nieuwe Skoda-logo het uitgangspunt voor alle lijnen. Het embleem is voortaan uitsluitend in zwart en chroom uitgevoerd en krijgt een meer dominante gevleugelde pijl in het centrum. Het is ingelegd in een gesatineerd radiatorrooster met fijne lamellen die doen denken aan de snaren van een harp. Het Skoda-logo wordt geflankeerd door een kwartet van koplampen. Die zorgen voor een zakelijke en tegelijk vriendelijke uitstraling. Achteraan behoudt Skoda de C-vormige achterlichten die inmiddels karakteristiek zijn voor het merk.
In het interieur maakt Skoda gebruik van kristalglas. Dat zorgt niet alleen voor een aantrekkelijk effect, maar legt ook een link naar de Tsjechische ambachtskunst en cultuur. Met deze conceptcar wil Skoda ons dus een voorproefje geven van wat we de komende jaren mogen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti

Autonieuws
Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti
> Artikel lezen

Nog een SUV erbij voor Skoda: de Kamiq

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Superb zo goed als naakt

Spyshots
> Artikel lezen

Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)

Autonieuws
Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)
> Artikel lezen

Skoda Sunroq: cabrio-SUV met vier deuren

Autonieuws
Skoda Sunroq: cabrio-SUV met vier deuren
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.