Autonieuws

Wordt Spyker Russisch?

Spykers Cars en CCP Global Holdings Limited hebben een voorlopig contract getekend over de overname van de sportwagenonderneming. Vladimir Antonov, die eerder de financiële steun van Spyker was, is de eigenaar van de genoemde Russische holding.

Victor Muller wil Spyker Cars van de hand doen om zich meer te kunnen richten op Saab. Sinds hij en Spyker een jaar geleden de Zweedse personenautofabrikant redde van de afgrond en overnam is het oer-Hollandse merk niet langer zijn geesteskindje, maar Saab. "De Spyker-activiteiten werden snel na de aankoop van Saab een kleine vis in een grote vijver. Om de activiteiten te ontwikkelen, heeft het een flinke kapitaalbehoefte. Daarom is de beslissing om de Spyker- en Saabactiviteiten te splitsen een goede", verklaart Muller.

Geld
Als Antonov Spyker Cars overneemt gaan alle aandelen van dat bedrijf, het beeldmerk en alle andere intellectuele eigendommen over naar Vladimir Antonov. Met de eventuele overname gaat een aankoopbedrag van 15 miljoen euro gemoeid. Verder krijgt Spyker van 2011 tot 2016 periodiek een deel van de winst van het verkochte onderdeel. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal 17 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen

Spreekt Spyker haar 9de en laatste leven aan in Genève?

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyker C8 Aileron zwaait uit als LM85

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyker C8 Preliator: vechtersbaasje

Autonieuws
Spyker C8 Preliator: productierijpe primeur
> Artikel lezen

Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8

Autonieuws
Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8
> Artikel lezen

Victor Muller hangt 6 jaar cel boven het hoofd

Autonieuws
Victor Muller hangt 6 jaar cel op het hoofd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.