Autonieuws

Cool! Smart Forspeed hint naar nieuwe Crossblade?

In Genève zal Smart ons verrassen met een wel heel lekkere roadster: de Forspeed Concept. Het is een elektrisch aangedreven Smart die sterk doet denken aan de Crossblade uit 2002. De Smart Forspeed Concept zou zo in productie kunnen wat ons betreft.

Geen dak, geen zijruiten en amper een voorruit. Deze Forspeed concept doet ons in alles denken aan de Crossblade die Smart in 2002 in een zeer beperkte oplage op de markt bracht. En die lijkt met deze Forspeed concept te herleven. Maar helaas, zo ver zal het nooit komen. Smart´s baas Dr. Annette Winkler heeft tegenover Autocar al laten weten dat Smart winstgevend moet zijn en dat dit soort projecten daar niet bij passen. Dat is jammer zeg! Toch is er enigzins hoop. Een soort pleister op de wond zeg maar. Smart´s hoofdontwerper Steffen Kohl heeft namelijk laten weten dat er wel veel elementen van deze Forspeed terug zullen komen in toekomstige Smart´s (nieuwe Fortwo, nieuwe ForFour red.)

Elektrisch
Maar goed, terug naar de Forspeed Concept. Het is een elektrische roadster die wordt aangedreven door een 30 kW (40 pk) sterke elektromotor waarmee een range van 135 km te behalen valt. Met een overboostfunctie is bovendien 5 kW (7 pk) extra beschikbaar. Wie dat wenst kan met de auto in 5,5 seconden naar 60 km/h sprinten en een topsnelheid halen van 120 km/h. Ideaal voor in de stad. Opladen kan aan het gewone stopcontact en neemt nog geen uur de tijd in beslag. Om extra energie op te wekken is er een aantal zonnepanelen op de auto gemonteerd waarmee de elektrische apparatuur aan boord van stroom kan worden voorzien.

Minimalistisch
Het interieur van de Forspeed is volgens Smart gebaseerd op het interieur van een speedboat. Het minimalistische met overwegend wit gelakte delen lijkt daar inderdaad duidelijk op gebaseerd. Opvallende details zijn de leren deurgrepen, de speciale koker in het dahboard waarin de passagier zijn of haar iPhone kan inpluggen en uiteraard het ontbreken van knopjes en schakelaars.

In levende lijve
Zoals gezegd zal Smart de auto officieel onthullen op de Autosalon van Genève. Wie de Forspeed in het echt wil zien zal naar Genève af moeten reizen, want helaas zal hij het productiestadium nooit gaan halen.

Gerelateerde artikelen

Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd

Autonieuws
Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd
> Artikel lezen

Smart trekt kap af bij Fortwo Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Smart fortwo cabriolet: goedkoopste cabrio van NL

Autonieuws
Prijzen nieuwe Smart fortwo cabriolet
> Artikel lezen

Smart Vision EQ Fortwo: smart van jou, smart van mij

Autonieuws
> Artikel lezen

Smart presenteert drie elektrische modellen

Autonieuws
Smart presenteert drie elektrische modellen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.