Autonieuws

Autowereld.com ten strijde in Mazda MX-5 Ice Race

Stuivende sneeuw, bevroren meren met ijsdiktes tot wel 80 cm en een temperatuur van zo’n 20 graden onder nul. Denk je bij dit soort omstandigheden aan een lekkere roadster als de Mazda MX-5? Met het dak open welteverstaan? Nee, toch? Wij inmiddels wel!

Volgende week, van 21 t/m 24 februari staat de Kall Auto Logde nabij het Zweedse Åre voor even geheel in het teken van de Mazda MX-5. Op het met ijs en sneeuw bedekte meer Kallsjön organiseert Mazda de MX-5 Ice Race, een vervolg op de vorig jaar februari gehouden MX-5 Open Race op de Adria Speedway in Italië, nabij Venetië. De race, waarbij collega Gerben namens Autowereld.com deelnam, stond in het teken van 20 jaar MX-5 en was zo´n een succes dat Mazda besloot er een vervolg aan te geven. Nog spectaculairder en vooral zwaarder. Maar ook specialer. De geprepareerde MX-5’s zijn voorzien van spikes en omgebouwd tot ware raceauto’s. Een dak ontbreekt. En dat zorgt bij temperaturen van 20 graden onder het vriespunt geheid voor een loodzware handicap.

Gedegen voorbereiding
Cabriorijden bij minus 20 graden Celsius. Het vergt een heel andere aanpak dan op een zwoele zomeravond gekleed in een luchtige polootje en korte broek over de boulevard cruisen. Gelijktijdig met de uitnodiging heeft Mazda dan ook verzocht om alle maten door te geven zodat er een omvangrijk kledingpakket met een raceoverall, thermische kleding, raceschoenen, een helm en zeer warme handschoenen voor me (Hans, red.) klaar staat. En niet alleen voor mij, maar voor alle 126 journalisten die deelnemen. Mazda pakt het wederom zeer serieus aan. Inmiddels is ook het officiële wedstrijdreglement in mijn mailbox binnengevallen en het ruim 20 pagina’s tellende document laat geen enkele ruimte voor twijfels: dit is een echte race!

Programma
Aanstaande maandag (21 februari) zullen we met een team van totaal zes coureurs naar Zweden afreizen. Dinsdag staan de vrije trainingen en de kwalificatie gepland om vervolgens op woensdag om 11.00 uur aan de start te verschijnen voor de vier uur durende wedstrijd die ongetwijfeld bol zal staan van de spectaculaire driftacties, glijpartijen en inhaalacties.

Volg ons!
Ben jij benieuwd naar hoe het Team Nederland zal vergaan tijdens de Mazda MX-5 Ice Race? Volg mijn ervaringen tijdens het MX5-evenement volgende week via Twitter, Facebook en Hyves.

Gerelateerde artikelen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5

Autonieuws
Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5
> Artikel lezen

Mazda laat de Japanse vlag wapperen op SEMA

Autonieuws
> Artikel lezen

Fotoserie Mazda gooit nog wat kolen op het vuur

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.