Autonieuws

Meer informatie nieuwe Jeep Compass

Jeep is weer helemaal terug met een verse Grand Cherokee en hagelnieuwe Compass. Beide modellen komen binnenkort onze kant op. Van de Compass wisten we alleen nog het meest essentiële, nu gaat Jeep wat verder op de auto in.

De Jeep Compass neigt voortaan naar zijn illustere broer, de Grand Cherokee, en zit alleen daarom al beter in elkaar volgens de fabrikant. De materialen zijn hoogwaardiger, de (standaard)uitrusting rijker en de rijprestaties hoger. Ook staat de veiligheid op een hoger niveau door de auto voortaan onder andere Electronic Stability Progam, Hill-start Assist en gordijnairbags voor alle zitrijen mee te geven.

Uitrusting
Het interieur is naar eigen zeggen ook flink geüpgrade. Nieuwe, zacht aanvoelende deurpanelen vóór, een middenarmsteun, stuurwiel met bedieningsknoppen voor audio, cruise control, de mogelijkheid tot handsfree bellen en sterkere en luxueuzere bekledingen zijn zoal een aantal voorbeelden. Daarnaast zijn er verwarmbare buitenspiegels, keyless entry, mistlampen, zonwerend glas en airco. 17 inch lichtmetalen wielen behoren ook tot aanwezige zaken op het basismodel. 18 inch is optioneel.

Aandrijflijnen
Over het verkrijgbare motorenprogramma niet veel meer nieuws dan al eerder is verteld. Verbruik- en emissiewaarden, evenals acceleratiecijfers en topsnelheden laten dus nog even op zich wachten. Interessant is nog wel dat er zowel 4WD- als 2WD-aangedreven varianten komen en er normaliter een handgeschakelde vijfbak aan boord is. Een CVT is op sommige modellen optioneel. Deze CVT is van de tweede generatie en reageert sneller op het gaspedaal door een gunstigere overbrenging. Tevens verlaagde dit het brandstofverbruik. Met CVT verbruikt de Jeep Compass 6-8% minder dan wanneer een traditionele automaat gemonteerd zou worden. Ook zou de traploze transmissie betere prestaties leveren, hetgeen zich met name uit bij inhaalmanoeuvres. 

Uitvoeringen
De nieuwe Jeep Compass zal te bewonderen zijn op de aankomende AutoRAI, medio april. Daarna is het de beurt aan de dealers. Bij de lancering zijn er twee uitvoeringen: de Compass Sport, die meer robuust gekleed zal zijn dan de andere, de luxueuze Compass Limited. In de loop van dit jaar komt er nog speciale (feest)editie. Deze heet “70th Anniversary” vanwege het 70-jarig jubileum van Jeep.

Gerelateerde artikelen

Jeep Compass Black Edition gaat op zwart

Autonieuws
Jeep Compass Black Edition gaat op zwart
> Artikel lezen

Jeep strooit met special editions in Parijs

Autonieuws
Jeep strooit met special editions in Parijs
> Artikel lezen

5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn

Autonieuws
5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.