Autonieuws

Dieselmotor voor volgende Ford Focus RS

De Ford Focus RS is wereldwijd geliefd, maar de Britten zijn er helemaal happig op. Maar zoals zo vaak wordt de volgende generatie ongetwijfeld weer duurder. Dat in combinatie met sterk stijgende benzineprijzen kon wel eens funest voor de volgende generatie zijn. Een diesel-RS zou uitkomst brengen, laat een verkoopmanager van Ford weten.

De betreffende manager, John Wellsman, zegt daarmee overigens niet dat de volgende Ford Focus RS daadwerkelijk enkel voorzien wordt van een dieselmotor. Een oliestokende Focus RS is slechts een suggestie en zo gek nog niet naast een benzineslurpende uitvoering. Zeker nu de huidige dieselmotoren qua kracht, koppel en efficiëntie de benzinemotoren behoorlijk op de huid zitten.

Sleuren
Ford heeft momenteel zelfs al een geschikte dieselmotor op de plank liggen: de 2.2 TDCi. In de Mondeo is deze goed voor 200 pk en 420 Nm koppel. Tegen de tijd dat de nieuwe Ford Focus RS op de markt komt (2013/2014) zou dat zomaar 240 pk en 500 Nm kunnen zijn. En dan zou de benzineversie, die vermoedelijk rond de 300 pk meekrijgt, er behoorlijk aan moeten sleuren om de meerdere te zijn. Let wel, de komst van een nieuwe RS is nog niet bevestigd, maar wel zeer aannemelijk nu de nieuwe Focus ST (225 pk) is voorgesteld. Die komt in 2012.

Gerelateerde artikelen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.