Autonieuws

4-in-1: Infiniti Etherea

Infiniti vertelt meer over de Etherea, hun nieuwbakken studie in Genève. Behalve dat de conceptcar een bijzondere naam heeft, bevat de auto ook een bijzonder design. Volgens de maker is de Etherea een versmelting van vier verschillende autoconcepten, namelijk een coupé, sedan, crossover en een hatchback.

Infiniti had ons al laten weten op de 81ste Autosalon van Genève met compleet iets anders te komen dan we gewend zijn in deze klasse. Nou, daar is geen woord aan gelogen. De Etherea heeft op zijn zachtst gezegd een opvallende vormgeving. Of je er van houdt of niet, het is overduidelijk een Infiniti. Kijk maar eens naar de vorm van de koplampen en achterlichten, de gewelfde panelen en de knik in de achterportieren. Bepaalde kenmerken uit het design doen bovendien sterk denken aan de begeerlijke Essence, maar volgens Infiniti is de Etherea veel meer dan een coupé alleen; de 4,40 meter lange studie wil tevens een sedan, crossover en een hatchback zijn.

Weerstand
Veelbelovend begon Infiniti enkele jaren geleden aan een carrière in Europa. Het modellengamma werd er speciaal op aangepast, maar echt vlotten doet het nog niet. Dat heeft zeker te maken met de vormgeving van Infiniti’s producten. Hun modellen zijn namelijk nogal eigenzinnig gestileerd en in de segmenten waarin het luxemerk van Nissan actief is houden ze daar doorgaans niet van. Met de Etherea zoekt Infiniti wederom de weg van de meeste weerstand op en dat terwijl de auto Infiniti’s nieuwkomer in het hoge C-segment moet worden, daar waar weinig spannende modellen als de Audi A3, BMW 1-serie en straks de Lexus CT200h de dienst uitmaken.

Hybride
Een andere reden dat Infiniti moeilijk de weg naar succes kan vinden is het aanbieden van louter krachtige en dus dure motoriseringen. Ook in de Etherea ligt een potent blok, en wel een 2.5 liter viercilinder voorzien van een compressor met een vermogen van 245 pk. Een 68 pk sterke elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor en springt bij wanneer gewenst. Volledig elektrisch rijden kan ook en dat drukt het verbruik en de uitstoot enigszins. In EV-modus is het CO2-gehalte uiteraad nihil. Een CVT-automaat brengt de krachten over naar de voorwielen, uniek voor een Infiniti daar het normaliter achterwielaandrijvers zijn.

Officieel laat Infiniti nog niets weten over plannen met deze auto, maar wij zullen er niet vreemd van staan te kijken als de Etherea in gewijzigde vorm in productie gaat.

Gerelateerde artikelen

Uiterst gelikt: Infiniti Q Inspiration

Autonieuws
Uiterst gelikt: Infiniti Q Inspiration
> Artikel lezen

Infiniti verrast met Prototype 9: modern, maar in klassiek jasje

Autonieuws
Infiniti
> Artikel lezen

Infiniti Q Inspiration zit tjokvol fraaie details

Autonieuws
Infiniti Q Inspiration zit tjokvol fraaie details
> Artikel lezen

Infiniti QX50 stilletjes aan klaar voor onthulling

Spyshots
> Artikel lezen

Infiniti reist met vintage-concept naar Pebble Beach

Autonieuws
Infiniti reist met vintage-concept naar Pebble Beach
> Artikel lezen

Eerste details en foto van nieuwe Infiniti XQ50

Autonieuws
Eerste details en foto van nieuwe Infiniti XQ50
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.