Autonieuws

Officiële specificaties McLaren MP4-12C stellen teleur

McLaren heeft iets te hoog van de toren geblazen met de specificaties van de MP4-12C. Bij de eerste aankondiging konden we vol trots schrijven dat de MP4-12C samen met de Bugatti Veyron de enige productieauto is die onder de drie seconden grens dook. Maar dat bleek te ambitieus.

Op 22 maart 2010 kwamen eindelijk de specificaties van de McLaren MP4-12C bij ons binnen nadat het merk de auto een half jaar eerder al aan ons presenteerde. Zonder enige bescheidenheid prezen we de MP4-12C om het feit dat het samen met de Bugatti Veyron de enige productieauto ter wereld is die in minder dan 3 seconden naar 100 km/h weet te sprinten. Dat bleek echter toch iets te ambitieus. Nu McLaren de officiële specificaties heeft bekendgemaakt blijkt het model er namelijk 3,3 seconden over te doen. Maar er is toch enigszins hoop. Vink je namelijk de speciale racebanden aan op de optielijst dan scoort de McLaren 3,1 seconden op de welbekende sprint. Nog altijd niet in minder dan drie seconden, maar ach, waar hebben we het over.

Prestaties McLaren MP4-12C
Je vindt dat we aan het zeuren zijn? Ja, gelijk heb je. Want McLaren heeft wel een imposant stukje techniek weten af te leveren met dito prestaties. De 3.8 liter metende dubbel geblazen V8 weet maar liefst 600 pk (bij 7.000 tpm) en 600 Nm koppel (tussen 3.000 en 7.000 tpm) op te wekken. Behalve de sprint van 0-100 km/h in 3,3 seconden staat de MP4-12C ook garant voor een 0-200 km/h sprint in 9,1 seconden en legt hij de bekende ´quarter mile´ af in 10,9 seconden. Met een snelheid van 200 km/h volledig tot stilstand komen neemt ´slechts´ 123 meter in beslag en de topsnelheid ligt op 330 km/h. Die fabuleuze cijfers dankt de McLaren niet alleen aan zijn schitterende motor, maar vooral ook aan het relatief lage gewicht van 1.336 kg. Deze McLaren MP4-12C is een geweldenaar eersteklas die nagenoeg alle Duitse, Italiaanse en Engelse concurrentie het nakijken geeft.

Fotogallery
Hoe dan ook, om de lichte teleurstelling goed te maken laten we jullie graag even genieten van een heerlijke fotogallery met schitterende nieuwe beelden van McLaren´s nieuwe sportbolide. En daar valt weinig teleurstelling in te ontdekken! Bovendien hebben we er een paar lekkere wallpapertjes bij gedaan.

Gerelateerde artikelen

Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum

Overige
Goed beeld van McLaren in Louwman Museum
> Artikel lezen

Dubai Police Force blijft zichzelf verwennen

Autonieuws
Dubai Police Force blijft zichzelf verwennen
> Artikel lezen

Mclaren 12C GT Sprint is ideaal voor trackdays

Autonieuws
Mclaren 12C GT Sprint is ideaal voor trackdays
> Artikel lezen

Vorsteiner toucheert McLaren MP4-12C met nuance

Tuning & styling
Vorsteiner toucheert McLaren MP4-12C met nuance
> Artikel lezen

DMC pakt McLaren MP4-12C bij de strot

Tuning & styling
DMC pakt McLaren MP4-12C bij de strot
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.