Autonieuws

Lancia Grand Voyager

Lancia´s MPV heet Grand Voyager, geen Phedra

De Grand Voyager, maar dan van Lancia. Het is een vreemde gewaarwording. Zeker ook omdat Lancia niet alleen de Chrysler Grand Voyager als basis heeft genomen en nauwelijks heeft aangepast, maar ook omdat het model dezelfde naam draagt.

Lancia´s MPV heet Grand Voyager, geen Phedra
We schreven het al bij de nieuwe Thema: "de geschiedenis herhaalt zich". Datzelfde geldt voor de opvolger van de Lancia Phedra. De Phedra kwam in 2002 namelijk op de markt als technisch en optisch grotendeels gelijke aan de Fiat Ulysse, Peugeot 807 en Citroën C8. Toch stonden de Italianen er destijds beter voor. De Phedra droeg een eigen gezicht waarmee het overduidelijk een Lancia-ziel had. Dat is met deze tot Lancia omgedoopte Grand Voyager wel anders. Vooral ook omdat Lancia niet eens de moeite heeft genomen om Phedra-badges voor de auto te laten produceren en het model gewoon als Grand Voyager op de markt te brengen.

Motoren
De gelijkenissen met de Chrysler Grand Voyager betekenen ook een nagenoeg identieke inhoud. Op motorengebied zien we een 3.6 liter V6 benzinemotor met 283 pk gekoppeld aan een zestraps automaat. Het verbruik van 12,3 l/100 km is niet bepaald om over naar huis te schrijven. Dieselen kan met de 2.8 CRD welke 163 pk en 360 Nm ontwikkelt en een verbruik van 8,4 l/100 km noteert. Dat is gezien het ontwikkelde vermogen wel keurig.

Stow ´n Go
Is het dan alleen maar negatief dat Lancia de Grand Voyager van de Amerikanen heeft geleend? Nee hoor. Als enorm succesvolle MPV biedt de Chrysler ook een prima basis. Neem bijvoorbeeld het Stow ´n Go stoelensysteem waarbij alle afzonderlijke stoelen kunnen worden gedraaid, versteld en in de vloer weggeklapt. Bovendien beschikt de Grand Voyager over een enorm ruim interieur met vele opbergvakken. De schuifdeuren zijn elektrisch te openen en sluiten en datzelfde geldt ook voor de achterklep.

Entertainment
Uiteraard ontbreken de nodige entertainmentvoorzieningen niet. Het UConnect-systeem ondersteunt de functies van de Radio/CD/DVD-speler en beschikt bovendien over een 30 GB harde schijf voor het kaartmateriaal van de navigatie en de opslag van muziekbestanden. Een achteruitrijcamera en Bluetooth carkit zijn eveneens aanwezig. Voor de achterpassagiers is er het Rear Seat Entertainment systeem met twee 9 inch LCD-schermen, draadloze hoofdtelefoons en afstandbedieningen leverbaar.

De Lancia Grand Voyager beleeft zijn debuut tijdens de Autosalon van Genève 2011. Het is nog niet bekend wanneer het model bij de dealers staat.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Lancia-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers