Autonieuws

Fast lane material: Chevrolet Camaro ZL1

Chevrolet blijft zich vermaken met de Camaro. Op de Chicago Motor Show presenteren ze deze ZL1, de krachtigste en snelste Camaro ooit door het Amerikaanse merk gebouwd.

Breed, laag, stoer en robuust. Dat waren de Camaro’s van weleer, dat is de Camaro van nu, zeker de ZL1. Chevrolet heeft alle registers opengetrokken om deze Camaro tot stand te laten komen. Te beginnen bij het monteren van een 6.2 liter V8, een “big block” zoals dat hoort bij echte Amerikaanse muscle cars. 550 pk spuugt het uit en de trekkracht bedraagt 745 Nm. Wat hierbij ook hoort is ouderwetse controle; een handbak dus. Chevrolet besef dit en koppelt de geblazen achtcilinder aan een manuele transmissie. De Tremec TR6060-versnellingsbak kent zes verzetten en heeft een dual-disc clutch voor extra snel schakelen. Dat de Chevrolet Camaro ZL1 fast lane material is zal niemand verbazen. Hoe snel precies wordt helaas niet verteld.

Uiterlijk vertoon
Optisch verschilt de Camaro ZL1 ook van andere Camaro’s. Meteen in het oog springt de aangezette power dome of ‘hood’ zoals een dergelijke verhoging in de motorkap ook wel wordt genoemd. Daarnaast is het front wezenlijk anders met een andere voorspoiler voorzien van een aangepaste luchthapper. Onderaan de bumper is een flinke splitter gemonteerd, terwijl bovenop de achterklap zich een dito spoiler bevindt. Ook aan die kant te vinden zijn vier vuistdikke eindpijpen van het speciale uitlaatsysteem. Zonder twijfel zullen die een oorverdovend gebrul ten gehore brengen. Tot slot monteerde Chevy grotere remschijven achter de speciale 20 inch wielen om de toegenomen kracht te compenseren.

Metertjes
Binnenin is het onderscheid beperkt. ZL1-logo’s en metertjes die de motortemperatuur, turboboost en olie- en turbodruk aangeven zijn de voornaamste zaken die aangeven dat de ZL1 van een ander kaliber is dan de overige Camaro-modellen.

Chevrolet presenteerde de Camaro ZL1 op de Chicago Motor Show die momenteel plaatsvindt. De verkoop gaat pas in 2012 van start in Amerika. Het is dus nog te vroeg om te zeggen of de auto naar Europa komt.

Gerelateerde artikelen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.