Autonieuws

Audi A1 S edition: soort van introductiemodel

De Audi A1 is nu enkele maanden op de markt en kent voor Audi-begrippen een voortvarende start. Sterker nog, vorig maand was hij met 750 stuks de best verkopende Audi. Om hier nog een schepje bij bovenop te doen presenteert Audi de A1 S edition, een lekker verwende en gelimiteerde uitvoering.

Wat eigenlijk voor iedere Audi geldt, gaat ook op voor de A1: die smoelt en voelt het lekkerste wanneer ie rijkelijk in de spullen zit. Met de A1 S edition komt Audi daarin tegemoet door deze gelimiteerde uitvoering standaard te voorzien van het S line-exterieur dat hier en daar is beplakt met S line-logo’s, Xenon plus-verlichting, een LED-lichtpakket, navigatiepakket en volautomatische airconditioning. Ook zaken als metallic- of pareleffectlak, Audi sound system met radio concert, verwarmbare buitenspiegels, een opbergpakket en een middenarmsteun vóór behoren tot de verwennerijen. Bovendien staat de A1 S edition op 17 inch lichtmetalen wielen.

Interieur
Binnenin gaat het er ook sportief aan toe. Bestuurder en naaste passagier op sportstoelen met speciale stoelbekleding voorzien van S line-embleem. Het sportstuur is bekleed met leder, net als de handremgreep en de pookknop. Aluminium interieurdetails, speciale vloermatten en een overwegend zwarte afwerking (al dan niet glanzend) maakt het geheel af.

Prijzen
De Audi A1 S edition is leverbaar met vier motoren: de 1.2 TFSI met 86 pk, de 1.4 TFSI met 122 of 185 pk en de 1.6 TDI met 105 pk. Prijzen beginnen bij € 23.990,- voor de A1 1.2 TFSI S edition en de Audi A1 1.4 TFSI S Edition staat in de boeken vanaf € 27.490,-. De Audi A1 1.4 TFSI met is vanaf € 31.990,- verkrijgbaar als S edition en met dieselmotor kost ie minimaal € 29.490,-.

Gerelateerde artikelen

MTM wil Audi Quattro S1 laten reïncarneren

Tuning & styling
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.