Autonieuws

CO2 Volvo V60 Plug-In Hybrid lager dan 50 g/km

Volvo reist met een zeer schone V60 af naar Genève. Het betreft de V60 Plug-In Hybrid die gemiddeld niet meer dan 50 gram CO2 uitstoot per kilometer. Voor de lange afstanden is er een conventionele dieselmotor aan boord. De auto is zo goed als af en zal in 2012 marktklaar zijn.

De Volvo V60 Plug-In Hybrid kent twee krachtbronnen. Een 2.4 liter dieselmotor drijft de voorwielen aan en levert zelfstandig 215 pk en het zogeheten ERAD-systeem, dat staat voor “Electric Rear Axle Drive”, neemt de achterwielen voor rekening. Aan kracht levert het systeem 70 pk. De voeding komt van een 12 kW sterke lithium accupakket.

Actieradius
Om over een gemiddelde cyclus extreem schoon te kunnen rijden heeft de V60 Plug-In Hybrid drie rijstanden. In de modus “Pure” wordt de auto volledig elektrisch aangedreven en is hij emissieloos. De actieradius is dan beperkt tot 50 km. Een grotere afstand is af te leggen door “Power” te selecteren. Alleen de dieselmotor doet dan dienst en een sprint van 0-100 km/h in 6,9 seconden is mogelijk. In “Hybrid” werken beide krachtcentrales samen. Wat dan exact de actieradius is maakt Volvo, samen met meer details, bij de officiële introductie van het model bekend.

Gerelateerde artikelen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.