Autonieuws

Italiaanse Chrysler 200 heet Lancia Flavia

Dat de Chrysler 200 in Europa als Lancia verkocht gaat worden was al bekend. Maar het is door de Italianen nu ook officieel bevestigd. Daarbij werd bovendien de naam Flavia genoemd.

Van 1961 tot 1974 had Lancia al eens een Flavia in de catalogus. Het merk wist er toen in het totaal 105.848 stuks van te bouwen. En nu stoffen de Italianen de historische naam weer af. Hij komt op de kofferklep van de in Detroit voorgestelde Chrysler 200.

Genève
Het Lancia-derivaat zal voorgesteld worden op de Autosalon van Genève. Daar ontplooit Lancia naar alle verwachting een heus productoffensief. Het gros van de modellen zal er te danken zijn aan de integratie van Chrysler in de Fiat-groep.

Thema, Phedra en Ypsilon
Eerder bevestigde Lancia al de komst van een nieuwe Thema. Die zal op enkele logo´s en een grille na, nagenoeg alles gemeen hebben met de nieuwe Chrysler 300. En de Town & Country, die wij beter kennen als Grand Voyager, wordt getipt als opvolger van de Phedra - ook al voor een première op datzelfde beurs. Het is evenmin uitgesloten dat de Flavia er meteen als cabrio debuteert. Chrysler maakt van de 200 tenslotte ook een dakloze variant. Tot slot presenteert het merk er ook nog de nieuwe Ypsilon - de enige auto waarvan het de ontwikkeling zelf deed.

Gerelateerde artikelen

Geveild: Kankkunen's legendarische Lancia Delta

Autonieuws
Delta
> Artikel lezen

Lancia Chryslert vrolijk verder met Flavia

Autonieuws
Lancia Chryslert vrolijk verder met Flavia
> Artikel lezen

Hoera! Nuova Lancia Stratos alsnog in productie

Autonieuws
> Artikel lezen

Drie Italiaanse Chrysler’s: Thema, Voyager en Flavia

Autonieuws
Drie Italiaanse Chrysler’s: Thema, Voyager en Flavia
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.