Autonieuws

Opvolger Bugatti Veyron nog heftiger en sneller

Hoe superieur de Bugatti Veyron ook is en blijft, ook hij heeft niet het eeuwige leven. Vroeg of laat moet er dus een nieuwe komen. Bugatti broedt daar momenteel op met slechts één doel: hun eigen excellentie overstijgen.

In tegenstelling tot de 16C Galibier – de komst van de supersedan is nog altijd niet officieel bevestigd – maakt Bugatti geen geheim van de opvolger van de Veyron. Inmiddels zijn de ingenieurs van de exclusieve Franse constructeur begonnen met de eerste potloodstrepen en verwacht wordt dat hun nieuwe pronkstuk ergens in 2013 af zal zijn. Daarin zal naar alle waarschijnlijkheid dezelfde 8.0 liter W12 met vier turbo’s komen te liggen. Wederom met meer dan 1.000 pk, maar voor exacte cijfers is het uiteraard nog veel te vroeg.

De lat nog hoger
Dat Bugatti zichzelf verplicht de lat van de Veyron-opvolger nog hoger te leggen dan de huidige editie is vanzelfsprekend. Bovendien rekent de ganse autowereld daarop. Een hogere topsnelheid is één van de hoogste prioriteiten. Om een nog hogere top dan de 435 km/h van de 1.200 pk en 1.500 Nm sterke Bugatti Super Sport te realiseren zal het wagengewicht van de nieuwe Bugatti naar beneden moeten. Met een kleine 1.900 kilogram is de Veyron namelijk absoluut geen vedergewicht. Hieruit kunnen dus opmaken dat de nieuwe Bugatti nog hoger wordt dan het al astronomische tarief van de Veyron.

Gerelateerde artikelen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Geldwolf wil nu al weer van z'n Bugatti Chiron af

Autonieuws
Iemand hoopt 1 miljoen winst te maken op 2de hands Buggati Chiron af
> Artikel lezen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen

PF Bugatti Type 390: een motorblok voor om de pols

Lifestyle & design
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.