Autonieuws

Hyundai Curb moet jeugdige stadsbewoner verleiden

Generatie Y, wonend in de grote stad en liefhebber van een actief nachtleven opgelet. Hyundai is op zoek naar jou. Met de Curb conceptcar laat het California Design Center van Hyundai zien hoe ze je wil gaan verleiden. Tenminste, als het ooit tot productie komt.

De designers van Hyundai hadden als doel om een auto te ontwerpen die was volgeladen met moderne technologie en zich thuisvoelt in het bruisende stadsleven. Stel je voor dat een vriend je belt vanuit een nieuwe club. Dan krijg je in je scherm te zien waar hij zich bevindt en kun je er zo heenrijden. Eenmaal aangekomen niet zeker of je de portieren wel hebt vergrendeld? Via Blue Link kun je dat gemakkelijk controleren en desnoods de auto alsnog op slot doen. Ook starten van afstand, de verlichting inschakelen of de status van het onderhoud bekijken is mogelijk.

Matwit
Hyundai heeft alles verpakt in een stoere crossover die de ´Fluidic Sculpture´ designtaal van Hyundai naar een hoger niveau tilt. Details als de matwitte carrosserie, de vele LED-verlichting en de opvallende vouwen in de portieren spreken zonder meer tot de verbeelding. Bijzonder detail zijn de ventilatieopeningen in de achterbumper; deze kunnen namelijk openen om een fiets aan op te hangen.

Touchscreens
Het interieur ziet er nog moderner uit dan het exterieur doet vermoeden. Talloze touchscreens bepalen het beeld. Daarop is je favoriete muziek te selecteren, op internet te surfen of de diverse functies van de auto te bedienen. Een Head Up Display toont de meest essentiële informatie terwijl ook de camera´s die de buitenspiegels vervangen hierop hun beeld tonen.

DSG
De aandrijflijn bestaat uit een 1.6 liter GDI-benzinemotor met een vermogen van 175 pk. De motor is gekoppeld aan een DSG-versnellingsbak in combinatie met een start-/stopsysteem. Het verbruik ligt gemiddeld rond de 6,0 l/100 km.

Gerelateerde artikelen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.