Autonieuws

Nieuwe Ferrari een shooting brake?

De 612 Scaglietti loopt op zijn laatste benen. Wat we ook weten is dat Ferrari’s vlaggenschip niet dat heeft gebracht als aanvankelijk werd verwacht. Wellicht een uitgekiend moment om met zijn opvolger het roer om te gooien. Deze foto’s tonen een mysterieuze Ferrari met trekjes van een shooting brake.

Of de ‘geschoten’ Ferrari de opvolger van de 612 Scaglietti is durven we niet met zekerheid te zeggen, maar het prototype heeft verdacht veel weg van de Ferrari op deze eerdere foto’s. Bij beide ligt het mysterieuze grotendeels bij de achterzijde dat grondig geheim wordt gehouden door een dik pak camouflage. Inmiddels zijn we een klein half jaar verder nadat we de mysterieuze Ferrari voor het eerst betrapten en zijn de bedekkingen in een verder gevorderd stadium belandt; meer in lijn met de rest van het exterieurdesign. Een ontwerp dat een soort ‘shooting brake’ doet vermoeden.

Oma Duck
Wie herinnert zich nog of kent überhaupt de Ferrari 250 GT SWB ‘Breadvan’, een unieke Ferrari uit de begin jaren ’60 gebouwd door coachbuilder Bizzarinni en oorspronkelijk bekend onder de naam ‘Drogo’. De Ferrari Drogo werd puur ontworpen met het oog op de racerij waar een gunstige aerodynamica essentieel is. Als gevolg daarvan werd de Drogo voorzien van een nogal opvallende achterzijde die ver uitsteekt. Tegenwoordig noemen we een dergelijke stijlconcept – bij een tweedeurs coupé – een shooting brake en dat zou de opvolger van de Ferrari 612 Scaglietti wel eens kunnen worden. De ‘staart’ op de nieuwe Ferrari zal niet meer zo ver reiken als dat van de Drogo annex ‘Breadvan’ maar stijlvol in het complete ontwerp worden opgenomen. Het moet immers mondiaal verkoopbaar blijven en zo’n ‘oma Duck-derrière’ kan nu eenmaal niet iedereen waarderen. Onder de heftige camouflage kan natuurlijk ook alleen maar lucht zitten om ons speculerende nieuwsgierigen op een dwaalspoor te zetten. De tijd zal het leren.

Gerelateerde artikelen

Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano

Autonieuws
Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano
> Artikel lezen

Ferrari’s 3.9 V8-biturbo beste moment van ’t moment

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Ferrari 488 Pista toch niet sneller dan LaFerrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Iemand heeft € 60 miljoen voor een Ferrari betaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.