Autonieuws

Megané RS N4: de Gordini onder de rallybakken

Wat niet is kan nog komen. Voorlopig laat Renault (Sport) een Megané RS Gordini aan zich voorbij gaan en presenteert het de RS N4, een gestript rallykanon onder handen genomen door klinkende namen in de racerij.

Brembo leverde de remmerij, Ohlins de instelbare schokdempers, de racekuipen en zespuntsgordels zijn van Sabelt en Sadev richtte zich op de manuele 5-bak. Cosworth Electronics mocht zich uitleven op de 2.0 liter motor. Het turboblok produceert in de Renault Megané RS N4 nog eens 20 pk bovenop de al 250 pk van het fabriekexemplaar. Aan koppel werd er pas echt gewonnen: van 340 naar 470 Nm.

Kale bedoeling
Renault Sport nam het strippen van het interieur op zich. Er bleef nauwelijks iets bewaard, alleen het dashboard. De pk/gewichtsverhouding ging er stevig op vooruit. Ook het stijvere Cup-chassis draagt bij aan een hoger te bereiken bochtsnelheid. BFGoodrich heeft de belangrijke taak op zich genomen: het leveren van de banden. Want dat er met de RS N4 een behoorlijk potje gestuurd kan worden bewijzen de foto’s wel.

Tussen de Clio’s
De Megané RS N4 werd speciaal geprepareerd om deel te nemen aan de Groep N4-rallyklasse, maar zal gewoon straatlegaal te rijden zijn. Binnenkort zal Renault hem dan ook gewoon tussen de Twingo’s en Clio’s in de showroom zetten. Het prijskaartje moet nog bepaald worden, maar dit kon wel eens de duurste Renault van dit moment worden. Zucht, al die geintroduceerde lekkere racebakken van de afgelopen tijd maakt kiezen er niet makkelijker op.

Gerelateerde artikelen

Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy

Autonieuws
Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy
> Artikel lezen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Familieneus voor de Renault Mégane

Autonieuws
Familieneus voor de Renault Mégane
> Artikel lezen

Puristen-speeltje: Renault Mégane RS 275 Cup-S

Autonieuws
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.