Autonieuws

MINI Countryman gaat Dakar rijden!

Het wereldberoemde X-raid Team legt momenteel de laatste hand aan een unieke Countryman. De MINI All4 Racing is ontwikkeld met goedkeuring van BMW/MINI en in samenwerking met Magna Steyr gebouwd. Op nieuwjaarsdag zal de Countryman een unieke beproeving ondergaan.

Nadat we in Parijs al kennis hebben gemaakt met MINI´s rallykanon op basis van de Countryman weet dit bericht ons opnieuw te verrassen: MINI gaat deelnemen aan Dakar! Niet onder eigen naam zoals men dat in het WRC gaat doen, maar onder de bezielende leiding van het X-raid Team. Je weet wel, het team dat de laatste jaren Dakar reed met onder meer de BMW X3.

Tijdsdruk
X-Raid zal op nieuwjaarsdag aan de start in Buenos Aires starten met maar liefst zeven auto´s en twee racetrucks (een MAN en een Kamaz). Van de zeven auto´s is er één MINI All4 Racing alias Countryman present. En daarmee heeft X-Raid een ongekende prestatie neergezet. Al vanaf 2009 zijn er gesprekken gaande met BMW/MINI om de Countryman - die toen nog niet eens onthuld was - te gaan inzetten, maar er werd pas in juni 2010 goedkeuring gegeven door BMW. Kort daarna kwam ook de medewerking van Magna Steyr om de hoek en kon X-Raid zich volledig op de ontwikkeling storten.

315 pk!
Over een standaard Countryman valt overigens niet meer te spreken. Alleen de 315 pk en 710 Nm sterke dieselmotor laat al zien dat dit een geweldenaar is. Daarnaast is de gehele body opnieuw opgebouwd om in een halfuur tijd volledig te kunnen vervangen. Aan de ventilatie en koeling is uiteraard veel aandacht besteed om zodoende gewapend te zijn tegen het vele stof en de extreme hitte.

Winnen
Op 1 januari 2011 zal de MINI All4 Racing samen met de zes X3´s, twee racetrucks, acht servicetrucks, zes assistentievoertuigen, twee persauto´s en een team van maar liefst 80 specialisten aan de start in Buenos Aires verschijnen. Het doel is simpel: op 16 januari als eerste in de Argentijnse hoofdstad weer over de finish komen. We zijn heel benieuwd!

Gerelateerde artikelen

Nieuwe MINI Countryman ook als plug-in hybride

Spyshots
Nieuwe MINI Countryman ook als plug-in hybride
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Praktische atleet: nieuwe Mini Countryman John Cooper Works

Autonieuws
Praktische atleet: nieuwe Mini Countryman John Cooper Works
> Artikel lezen

Meer details over MINI Countyman plug-in hybride

Autonieuws
Meer details over MINI Countyman plug-in hybride
> Artikel lezen

Britser dan Brits: de MINI Countryman Park Lane

Autonieuws
MINI Countryman Park Lane
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.