Autonieuws

Lamborghini heroverweegt SUV

Commercie lijkt bij sportwagenfabrikanten steeds vaker voor eer en/of voor vergane glorie te gaan. Porsche liep voorop, Maserati als vermoedelijke tweede en Lamborghini kon wel eens bolidefabrikant nummer drie zijn die de bouw van een SUV (her)overweegt.

Wie herinnert zich de Lamborghini LM002 niet? Een utopische terreinreus die GM´s Humvee als ontbijt verteerde, maar desondanks niet goed genoeg werd bevonden door het Amerikaanse leger –hoogstwaarschijnlijk uit chauvinistisch oogpunt. In het Midden-Oosten waren ze wel lyrisch over de duinkwaliteiten van deze exotische 4x4. Sjeiks schaften er dan ook massaal (voor Lamborghini begrippen) één of meerdere aan. Ook de grenspolitie in dergelijke zanderige oorden zag in de LM002 de ultieme woenstijnsportwagen, perfect voor de dagelijkse patrouilles over de korrelige substantie. In totaal werden er 301 LM002’s gebouwd.

LM00?
Hoewel Lamborghini in de jaren na de LM002 tot tweemaal toe een opvolger wenste te realiseren, kwamen de projecten niet veel verder dan het prototypestadium. Sommige dingen moet je ook gewoon als vergane glorie beschouwen, de legende in leven houden. Maar het lijkt erop dat Lamborghini opnieuw 4x4-kriebels heeft gekregen. Geruchten over de komst van een nieuwe SUV van Lamborghini duiken steeds vaker op. Of dat te maken heeft met de soortgelijke gedachten van Maserati zal ons niets verbazen. Aan de andere kant: dergelijke modellen met op de motorkap het embleem van een gerespecteerd sportwagenmerk zijn wereldwijd nog altijd mateloos populair. Je moet de mogelijke SUV van Lamborghini dan ook zien als de spirituele opvolger van de LM002, speciaal voor stervoetballers, moderne zakenlui en artiesten en niet als als puur terreinmonster. De basis ligt er al: Audi (Q5) en Porsche (Cajun) zullen maar al te graag een offerte willen opmaken voor Lamborghini betreft het te gebruiken platform.

Hoeveel cilinders eraf?

Afgaande op het formaat van deze eventuele donormodellen zal het herbergen van een V12 niet passen in de 4x4 van Lamborghini. Het zal dus een maatje kleiner moeten worden. Maar wees niet getreurd: Lamborghini zal er alles aan doen om ons niet teleur te stellen. Als het even kan monteert het een V10 en anders een V8 mét turbo’s. Spreken over specificaties is nog te vroeg. Laat Lamborghini eerst zelf maar eens bepalen wat het nu precies wil.
Bron: AutoExpress

Gerelateerde artikelen

China heeft z'n eigen Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop

Autonieuws
Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop
> Artikel lezen

Taart met extra slagroom bij Lamborghini

Autonieuws
Taart met extra slagroom bij Lamborghini
> Artikel lezen

Wegdromen bij je favoriete Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

TopCar vindt Lamborghini Urus niet extreem genoeg

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.