Autonieuws

Audi heeft de nieuwe A6 af

De fonkelnieuwe Audi A6 is klaar! Althans, het kan niet anders dat de bedekte auto op deze foto de nieuwe A6 is. Waarom anders de overige topmodellen er omheen zetten. De hint is duidelijk.

De nieuwe A6 wordt waarschijnlijk nog voor het einde van deze maand onthuld. Ondanks het witte laken zal de nieuwe A6 geen verrassing zijn. Neem de A7 denkbeeldig in je op, verleng de daklijn en vervang de coupéachtige achterzijde van de Sportback door een conventionele bilpartij van een sedan of stationwagen en je hebt de nieuwe A6 voor je. Gewoon even naar deze illustraties hiernaast kijken gaat nog sneller om een beeld te krijgen.

Benchmark?
Afgaande op Audi kwaliteiten op het gebied van afwerking zal het interieur uit topklasse materialen bestaan met een ongekend afwerkingsniveau. Features en noviteiten zullen zijn overgenomen van de A7 Sportback. Sommige welke in de vierdeurscoupé standaard zijn zullen bij de A6 optioneel worden aangeboden. Hoe anders komt de nieuwe A6 aan zijn zachtere prijskaartje. Hij moet immers concurreren tegen de BMW 5-serie en de E-klasse van Mercedes. Het motorenpalet zal zodoende ook uitgebreider zijn dan bij de A7, met goedkopere instappers.

Voor meer informatie over de nieuwe Audi A6 verwijzen we jullie graag na een eerder verschenen artikel uit onze rubriek ´spyshots´.

Gerelateerde artikelen

Dit verwachten we van de nieuwe Audi A6

Spyshots
> Artikel lezen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.