Autonieuws

Renault Fluence Z.E. heeft prijs

Halverwege 2011 arriveert de elektrische Renault Fluence Z.E. bij de dealers en daarvan heeft de importeur zojuist de prijs bekend gemaakt. Vanaf € 26.180,- is ‘ie de uwe…exclusief accupakket.

  • Prijs vanaf € 26.180,- exclusief acculease voor € 79,- per maand
  • Na de Fluence ook een Kangoo, Twizy en ZOE ZE
  • Diverse oplaadmogelijkheden
  • Zomer 2011 bij de dealers

Waar Nissan kiest voor een totaalprijs voor hun elektrische Leaf, biedt Renault de Fluence Z.E. aan voor een aanzienlijk lagere basisprijs met daarna nog bijkomende kosten voor het accupakket. Om te kunnen rijden met de eerste elektrische Renault moet je na het achterlaten van € 26.180,- voor de auto nog een abonnement op de accu afsluiten. Voor het leasen vraagt € 79,- per maand. Ook de elektrische Kangoo Expree Z.E. ontving een prijskaartje: € 20.000,- en € 72,- voor het leasen van de accu. Beide bedragen zijn exclusief BTW.

Nog twee in aantocht
Bij het lanceren van de Fluence Z.E. en de Kangoo Express Z.E. blijft het overigens niet. In 2012 lanceert Renault nog eens twee elektrische modellen: de Twizy en de ZOE. De eerste verschijnt in de eerste zes maanden van dat jaar en de andere in de laatste zes. De Twizy heeft Renault al klaar. Aan de ZOE wordt nog gewerkt. Een preview daarvan hebben we al kunnen zien tijdens de momenteel gehouden Autosalon van Parijs 2010.

Infrastructuur
Parallel aan de ontwikkeling van de vier Zero Emission-modellen werkt Renault hard aan de ontwikkeling van de infrastructuur voor het opladen van de accu’s. Dit netwerk moet operationeel zijn als de elektrische Renaults op de markt komen. De alliantie Renault-Nissan is daartoe samenwerkingsverbanden aangegaan met overheden, energiemaatschappijen en andere partners zoals bijvoorbeeld Better Place, zodat een in grote getallen geproduceerde elektrische auto realiteit kan worden.

Drie oplaadmanieren
Het is bedoeling drie verschillende oplaadmogelijkheden voor het Renault Z.E. gamma te realiseren. De meest gebruikte en meest praktische oplaadmethode voor de gebruiker is de standaard methode: gewoon de stekker van de auto aan het lichtnet thuis of op een publieke oplaadpaal aansluiten en na 3,5 tot 8 uur (afhankelijk van het beschikbare vermogen en het type auto) zijn de accu’s weer vol. Thuis opladen kan vervolgens op twee manieren: aansluiten op een Wall-Box (wandoplaadstation voor thuis) of een klassieke stekker met een EVSE-kabel (Electric Vehicle Supply Equipment) welke optioneel verkrijgbaar zal zijn.
De tweede methode voor het opladen is het zogenoemde ‘snel laden’ via een snellaadstation waarmee in minder dan tien minuten een bereik van vijftig kilometer is te laden (of 80% van het maximale bereik in dertig minuten). In eerste instantie zal deze oplaadmogelijkheid alleen gelden voor de ZOE Preview en later ook voor de Fluence Z.E. en de Renault Kangoo Express Z.E..
Tot slot de derde manier dat Renault ‘Quickdrop’ noemt. Quichdrop is een systeem dat mogelijk maakt een lege accu automatisch te verwisselen voor een volle. De ruil neemt slechts drie minuten in beslag. Helaas kan niet ieder land van deze snelle laadmethode profiteren. Momenteel staat de vestiging van dergelijke stations alleen gepland voor Israël en Denemarken.

Gerelateerde artikelen

Goede blik op nieuwe Renault Mégane Sedan

Spyshots
Goede blik op nieuwe Renault Mégane Sedan
> Artikel lezen

Gloednieuwe Renault Megane Sedan heet Fluence

Autonieuws
Gloednieuwe Renault Megane Sedan heet Fluence
> Artikel lezen

Renault Mégane Sedan zo goed als klaar

Spyshots
Renault Mégane Sedan zo goed als klaar
> Artikel lezen

Eerste beelden productiemodel Renault Fluence Z.E.

Autonieuws
Eerste beelden productiemodel Renault Fluence Z.E.
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.