Autonieuws

Renault ZOE onthult volgende generatie Clio

Met de ZOE Preview ontvouwt Renault haar plannen voor elektrisch rijden in het B-segment. Het lijkt alsof het Franse bedrijf met het studiemodel een voorbode voor de next-gen Clio presenteert.

“De auto is net zo groot als een Clio en z’n neus toont de nieuwe identiteit van de Renault familie”, met die woorden opent Renault haar persbericht over de ZOE Preview. Net zo groot als een Clio en met nieuwe identiteit? Betekent dit dat het getoonde studiemodel een regelrechte voorbode voor de nieuwe Clio is? Het lijkt ons zeer aannemelijk! Helemaal gezien het feit dat Renault aangeeft zo’n 90% van de showcar overneemt in het daadwerkelijke productiemodel dat halverwege 2012 op de markt moet komen. Precies op tijd voor een nieuwe Clio!

Luchtkwaliteit
Terug naar de ZOE Preview die door middel van vloeiende lijnen en moderne verlichting een moderne uitstraling heeft. Ook over het binnenste van de ZOE hebben de ontwerpers goed nagedacht. Het Franse merk heeft in het lichte interieur namelijk een aantal interessante snufjes ondergebracht. Zo regelt het intelligent aircosysteem de luchtvochtigheid in de auto en voorkomt het uitdroging die een standaard aircosysteem soms met zich meebrengt. Het systeem is daarnaast uitgerust met een vervuilingsensor die de luchtkwaliteit bewaakt door indien nodig de uitstroomopeningen af te sluiten. Verder houden de interieurfilters schadelijke stoffen buiten zodat de inzittenden beschikken over schone lucht. Een ioniseerapparaat met twee standen beperkt de concentratie van bacteriën en allergische stoffen die de lucht bevat aanzienlijk.

Nederlands tintje
Naast de luchtkwaliteitverhogende systemen is er ook een elektrisch systeem aanwezig dat actieve geuren verspreidt afhankelijk van de behoefte van dat moment: ontspannend als je na het werk naar huis rijdt of juist extra verkwikkend bij een nachtrit. Dit systeem is ontwikkeld in samenwerking met L’Oréal. Ook innovatief is de lichttherapie aan boord van de ZOE dat in samenwerking met Philips is ontwikkeld. Het centrale display verspreidt licht om de energie van de inzittenden te stimuleren en het gevoel van welbehagen te vergroten.

100% elektrisch
De ZOE Preview wordt aangedreven door een elektromotor van 80 pk en beschikt over een koppel van 222 Nm. Dankzij de lage cW-waarde van 0,29 en het hoge koppel schiet de Fransoos binnen 8,1 seconden naar de honderd. De topsnelheid is door het relatief lage vermogen blijven steken op 135 km/h. De actieradius van de ZOE Preview bedraagt 160 km. Het studiemodel kan op drie manieren worden opgeladen: opladen via het reguliere stopcontact, snel opladen met een speciaal oplaadsysteem en met het Quickdrop systeem.

Zoals gezegd mogen we nog veel verwachten van de ZOE Preview. Vermoedelijk zien we het studiemodel volgend jaar terug op een internationale beurs in een verder geëvolueerde vorm.

Gerelateerde artikelen

Renault Zoe e-sport: bommetje vol Formule E-technologie

Autonieuws
Renault Zoe e-sport: hatchbak vol Formule E-technologie
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe

Overige
​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe
> Artikel lezen

Renault Zoe RS: moderne tegenhanger voor Renault 5 Turbo?

Autonieuws
Renault Zoe RS: moderne tegenhanger voor Renault 5 Turbo?
> Artikel lezen

Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?

Autonieuws
Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?
> Artikel lezen

Elektrische Renault Zoe nu 400 km actieradius

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.