Autonieuws

Renault Twizy heeft prijsniveau van een scooter

Renault maakt haast om wereldmarktleider te worden in elektrische auto’s. De Fluence Z.E. en Kangoo Express Z.E. verschijnen medio volgend jaar en ook de kekke Twizy staat productierijp in Parijs. Enkele maanden na de eerste twee elektrische Renaults kunnen we hem verwachten in de showrooms.

Bij het derde keer onthullen van de elektrische Twizy heeft Renault hem klaar voor productie. De Twizy zoals deze in Parijs is getoond zoeft bij het naderen van 2012 over de vaderlandse wegen. Het is dan al het derde elektrische model dat Renault via haar dealernetwerk kan aanbieden.

Krappe ruimtes
Renault richt zich met de Twizy op de actieve stedeling met een praktisch ingesteld karakter en een voorliefde voor stijlvolle designs. Het autootje heeft een lengte van slechts 2,32 meter en is maar 1,19 meter breedte en dat maakt de kleinste ruimtes al toegankelijk als parkeerplek. Door een draaicirkel van slechts 3,4 meter is de Twizy ook erg wendbaar.

Interieur
Renault geeft zelf al aan dat mensen vanwege de afmetingen misschien eerder een scooter dan de Twizy zouden aanschaffen, maar geeft meteen ook tegengas door te roepen dat een scooter daarentegen niet beschikt over een chassis met vier wielen, een stuur, een pedaalunit en een beschermende carrosserie voor twee personen (die achter elkaar zitten). Stabiliteit en veiligheid zijn dus van een hoger niveau met een Twizy. Bovendien is de Twizy een stuk praktischer met een opbergruimte onder de passagiersstoel van 31 liter en stallingruimte aan weerszijde van het stuurwiel (twee keer 10 liter).

Autorijbewijs niet verplicht
De doelgroep heeft tevens veel op met duurzame mobiliteit want voor de aandrijving zorgt enkel een elektromotor. Het bezit van een rijbewijs is niet per se nodig. De Twizy komt er namelijk in twee uitvoeringen. De ene levert een vermogen van 5 pk en kan niet harder dan 45 km/h en mag zodoende in sommige landen zonder autorijbewijs gereden worden (brommercertificaat wel verplicht). De andere versie heeft een maximale snelheid van 75 km/h en bevat een elektromotor dat 20 pk kan opwekken. De actieradius van de 450 kilogram zware Twizy bedraagt 100 kilometer, volgens onderzoeken voldoende om 70% van de automobilisten dagelijks in hun woon-werkverkeer te voorzien. Opladen van de accu’s is kinderlijk eenvoudig: gewoon de stekker aan de voorkant van de auto in het lichtnet steken en 3,5 uur later zijn de accu´s weer compleet vol. 

Prijs van een scooter 
Op de Autosalon van Parijs presenteert Renault drie Twizy’s die zijn gepersonaliseerd door Renault Design. De decoratie ‘Dot Dot’ verwijst naar een grafische en elegante wereld, terwijl de Twizy ‘Circuit’ een knipoog is naar de digitale beelden bekend van Sience Fiction-films. Dan is er nog de Twizy ‘Totem’. Deze valt op door zijn energieke kleuren en tribal vormen. Wanneer de Renault Twizy eind 2011 op de markt komt kunnen kopers ook naar hartenlust hun Twizy zelf personaliseren. Renault verwacht dan vooral veel animo voor de Twizy Série Limitée. Hoeveel de Twizy exact gaat kosten is nog niet bekend, maar Renault gaat uit van een prijs ‘dat nagenoeg gelijk is aan een scooter met drie welen’.

Gerelateerde artikelen

Renault Twizy Cargo voor de bestelrijder

Autonieuws
Renault Twizy Cargo voor de bestelrijder
> Artikel lezen

Definitieve prijzen Renault Twizy bekend

Autonieuws
Definitieve prijzen Renault Twizy bekend
> Artikel lezen

Renault's EV-programma boekt teleurstellende resultaten

Autonieuws
Renault's EV-programma boekt teleurstellende resultaten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.