Autonieuws

Mitsubishi maakt Outlander schoner

De uitgebreide facelift van de Mitsubishi Outlander staat ons nog vers in het geheugen of het Japanse merk komt met een aantal wijzigingen op de proppen. Een gloednieuwe dieselmotor is het belangrijkste nieuws.

Vanaf heden is de door Mitsubishi Motors zelf ontwikkelde 2.2 Di-D MIVEC ClearTec dieselmotor leverbaar voor de Outlander. Deze volledig nieuwe 177 pk sterke viercilinder met AS&G (start/stop-systeem) heeft in de 2WD-uitvoering een CO2 uitstoot van 155 gr/km. Het koppel van 380 Nm wordt via een handgeschakelde 6-bak op de weg overgebracht. De nieuwe configuratie is goed voor een topsnelheid van 200km/uur en sprint van 0 naar 100km/uur in 9,7 seconden. Het gemiddelde verbruik ligt op 5,8 l/km.. De Outlander met de nieuwe 2.2Di-D krachtbron is alleen verkrijgbaar als Intro Edition en kost € 33.999,-.

Outlander 2.0 MIVEC
Naast de komst van een gloednieuwe dieselmotor heeft Mitsubishi ook de benzinegestookte basismotor opgewaardeerd. De ingenieurs van het Japanse bedrijf hebben dankzij een aantal kleine veranderingen de CO2 uitstoot met 11 gr/km laten slinken. Het zorgt ervoor dat de Outlander met 2.0 MIVEC benzinemotor en handgeschakelde vijfversnellingsbak nu een groen C-label ontvangt. De prijs van dit model blijft ongewijzigd en bedraagt € 26.999,-.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander (PHEV)

Autonieuws
Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Hogere prijs voor vernieuwde Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander

Autonieuws
Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Autotest | Mitsubishi Outlander PHEV

Autotests
Mitsubishi Outlander PHEV
> Artikel lezen

Mitsubishi neemt Outlander-voorbode mee naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.