Autonieuws

Productie vernieuwde Jeep Wrangler 2011 opgestart

Jeep heeft hun spartaanse Wrangler bijgepunt voor modeljaar 2011. De modificaties zijn met name aangebracht om het comfort en gebruiksgemak vanaf de bestuurdersstoel te verbeteren. De productie van de vernieuwde Jeep Wrangler is inmiddels opgestart in Toledo, Ohio (V.S.).

Al sinds 1987 blijft Jeep de Wrangler updaten zonder daarbij het oeroude uiterlijk verloren te laten gaan. Voor modeljaar 2011 hebben ze opnieuw veranderingen aangebracht. Het interieur profiteert daarvan het meest. Het nieuws voor het exterieur omvat het voortaan kunnen verkrijgen van een in de carrosseriekleur gespoten hardtop waarmee de Sahara-uitvoeringen een luxueuzere uitstraling krijgen. Verder voegde Jeep nieuwe koetswerktinten aan het palet toe. Detonator Yellow, Deep Cherry Red, Sahara Tan, Cosmos Blue en Bright White zijn erbij gekomen voor ieder model.

Interieur
De modeljaarwijzigingen voor het interieur zijn aanzienlijk rigoureuzer. Hoewel robuust van karakter is het positief dat de Wrangler stiller is geworden door het toepassen van betere geluidsisolatie. Ook is de terreinbeul overzichtelijker geworden door het monteren van een grotere achterruit. Andere verbeteringen maken onderdeel uit van de hertekende cockpit met zachte materialen en herontworpen instrumentenpaneel. Zo behoort een afsluitbare armsteun voortaan tot de standaarduitrusting en bevat het nieuwe multifunctionele stuurwiel meerdere bedieningsfuncties waaronder handsfree bellen. Muziek kan in het vervolg ook gestreamd worden dankzij de Bluetooth-interface. En andere externe apparaten kunnen gekoppeld worden via de USB-aansluiting of 12 Volt- of 110 Volt-stekker welke zijn ondergebracht in de beter te bereiken middenconsole.

Wanneer Chrysler de Jeep Wrangler en Wrangler Limited van 2011 precies op de boot richting Europa zet is niet bekend. Aangepaste prijzen volgen eveneens nog.

Gerelateerde artikelen

Black Badass: Jeep Wrangler Nighthawk

Autonieuws
> Artikel lezen

Jeep Wrangler Unlimited X: stoer, maar luxe

Autonieuws
Jeep brengt speciale versie van Wrangler, de Unlimited X
> Artikel lezen

Jeep blijft koel met Wrangler Polar Edition

Autonieuws
Jeep blijft koel met Wrangler Polar Edition
> Artikel lezen

Jeep heeft een nieuwe Wrangler, echt waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook LEGO Jeep Wrangler laat je weer kind voelen

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Black Badass: Jeep Wrangler Nighthawk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.