Autonieuws

Ook Porsche Cayman als vedergewicht

Net als de Boxster bouwt Porsche ook een lichtgewicht variant van de Cayman. Deze “Clubsport” kan dezelfde afslankkuur als de Boxster Spyder tegemoet zien.

Onlangs genoten wij met volle teugen van een lang weekend met de Boxster Spyder, de Boxster onder de Boxster´s en misschien wel de meest fijnst sturende Porsche van dit moment. Een lager wagengewicht in combinatie met meer vermogen staan hiervoor garant. Ook van de Cayman verschijnt zo’n lichtgewicht variant met een gunstigere pk/gewichtsverhouding. De ingrepen komen deels overeen met dat bij de Boxster Spyder. Zo zullen airconditioning en een audioinstallatie ontbreken en wordt daar waar mogelijk zo veel mogelijk grammetjes bespaard. De deuren zullen uit aluminium opgetrokken worden en ook de motorkap en achterklep zijn lichter dan de reguliere Cayman. Binnenin zal winst worden behaald met speciale kuipstoelen en waarschijnlijk treffen we op deze Clubsport - zoals deze Cayman in de wandelgangen rondgaat - ook net zulke (historische) details aan als op de Spyder.

Techniek
Hoeveel kilo´s Porsche zal weten te besparen is nog onzeker, waarschijnlijk om en nabij de 80 kg, maar de betere pk/gewichtsverhouding zal niet alleen in de afgeslankte kilo’s zitten. Ook krijgt de bijzondere Cayman meer vermogen. Als basis dient daarvoor de 3.4 liter zescilinder boxer uit de Cayman S. Die levert in deze uitvoering 320 pk. De Clubsport krijgt er zo´n 10 à 20 pk bij. Gepaard gaande met een verlaagd onderstel, een optimale rijsetting en een krachtigere reminstallatie zal dit ongetwijfeld voor een ongekende rijervaring zorgen.

Eind 2010
Vermoedelijk presenteert Porsche de Cayman Clubsport aan het einde van het jaar: als straatversie en als raceversie. Deze laatste is dan voorzien van het speciaal samengestelde “Track Pack” bestaande uit onder andere een rolkooi, brandblusser en 4-puntgordels.

Gerelateerde artikelen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.