Autonieuws

Vernieuwde MINI´s (gunstiger) geprijsd

Vanaf september staan de vernieuwde MINI hatchback, Clubman en Cabrio bij de dealers. En ondanks de vernieuwingen zijn de prijzen van de benzine-MINI’s gelijk gebleven, terwijl de nieuwe dieselmodellen zelfs voordeliger geprijsd zijn.

MINI rijden kan vanaf € 16.999,- met de MINI One Minimalism hatchback. Onder de kap ligt dan een 75 pk en 140 Nm sterke benzinemotor welke goed is voor een verbruik van 5,1 l/100 km en een CO2-uitstoot van 119 g/km. De prijzen van de Clubman starten bij € 21.605,- voor de 98 pk sterke One Clubman (5,5 l/100 km) terwijl de Cabrio er is vanaf € 23.495,- voor de One Cabrio (98 pk / 5,0 l/100 km.

Nieuwe dieselmotor
Dieselen kan vanaf heden met minimaal € 21.855,- op de spaarrekening. In dat geval levert de dealer je een MINI One D hatchback voorzien van een 90 pk en 215 Nm sterke nagelnieuwe dieselmotor. De voordeligste Clubman, met diezelfde dieselmotor, kost € 24.845,-. Nieuw is bovendien de komst van een dieselmotor in de Cabriolet. Instappen in een diesel-aangedreven MINI Cabrio (Cooper D) kan vanaf € 31.470,-. Bijkomend voordeel: alle MINI’s (met uitzondering van de JCW) zijn goed voor 20% bijtelling.

Uitrusting
Inbegrepen in de prijs is uiteraard de vernieuwingsslag die MINI heeft doorgevoerd. Licht gewijzigde voor- en achterbumpers, verbeterde kwaliteitsbeleving in het interieur en LED-achterlichten behoren onder meer tot de wijzigingen. Daarnaast zijn Dynamic Brake Lights voortaan standaard: bij een noodstop gaan de remlichten automatisch knipperen om achterliggers te waarschuwen. Alle MINI’s zijn verder onder meer voorzien van radio MINI CD met MP3 afspeelmogelijkheid en aux-aansluiting, elektrisch bediende ramen, centrale vergrendeling met afstandsbediening en een reeks veiligheidsvoorzieningen zoals zes airbags, ABS, DSC stabiliteitsregeling en CBC.

Zoals gezegd staan de vernieuwde MINI hatchback, Cabrio en Clubman vanaf september bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.