Automultimedia

Je oven en verwarming bedienen vanuit de auto

Stel je voor, je wilt alvast de oven laten voorverwarmen, je bent de verwarming vergeten uit te zetten of wilt even zien of je tienerkinderen geen wild feestje houden in huis. Dat kan in de toekomst allemaal vanuit de auto als het aan Volkswagen en LG ligt.

De Volkswagen Group en LG Electronics hebben een intentieverklaring getekend voor de gezamenlijke research en ontwikkeling van een nieuw serviceplatform voor de connected auto. Die auto moet connected worden met onder meer je huishoudelijke apparaten en je zogenaamde Domotica in je woning. En dat zal het daadwerkelijk mogelijk gaan maken om via het scherm in de auto op de beveligingscamera's in en rond je woning te kijken, de verwarming aan te zetten of de gordijnen te laten sluiten. Of wat te denken van de pakketbezorger binnenlaten voor het afleveren van je bestelling!

Automatische informatie
De nieuwe partners gaan echter nog verder. Ze willen bovendien informatie op maat aan je gaan aanbieden. Dreig je in de file te komen rond etenstijd dan geven ze advies voor een restaurant op de route. Eveneens denkbaar is het dat er automatisch een berichtje voor je wordt opgesteld als je te laat op je afspraak dreigt te komen. Volgens Volkswagen willen ze er alles aan doen om het je op een veilige manier nog gemakkelijker en comfortabeler te maken.

Kinderschoenen
Op dit moment staat het project nog in de kinderschoenen. Veel details willen ze momenteel dan ook nog niet vertellen, maar reken er gerust op dat we de komende jaren veel van dit soort technologie werkelijkheid gaan zien worden. Met de Budd-e conceptcar gaf Volkswagen ons op de CES al een klein voorproefje.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer

Autonieuws
Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Compacte Volkswagen T-Cross leeft nog

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.