Automultimedia

Vernieuwde Pioneer AVIC-X1R

De succesvolle Pioneer AVIC-X1 krijgt een opvolger. Volgens Pioneer was het moeilijk om het systeem te verbeteren maar er zijn toch een aantal belangrijke zaken veranderd.

Aan het uiterlijk van het toestel werden slechts een klein aantal wijzigingen aangebracht zoals een rubberrandje rond de draaitoetsen voor een betere grip en een aantal aluminium accenten waardoor de AVIC-X1R wat meer uitstraling heeft gekregen.
 
Geldautomaat zoeken
Intern werden de belangrijkste wijzigingen doorgevoerd. Op de nieuwe kaart, gebaseerd op de meest recente TeleAtlas gegevens, zijn de gedetailleerde stadskaarten met 20 steden toegenomen. Een gedetailleerde stadskaart toont een stad zoals je die op een toeristenkaart ziet, met markante gebouwen, parken en andere richtpunten. Alle steden zijn tot op huisnummerniveau beschikbaar. Makkelijk is dat het aantal POI’s (Points of Interest) wat met meer dan 400.000 adressen verhoogd is, waaronder de nieuwe categorie geldautomaten.
 
Postcode invoeren
Het instellen van de navigatie werkt zeer gemakkelijk en het invoeren van een postcode is voldoende om de route te berekenen. Als je 6 adressen invoert kan je deze automatisch sorteren om een optimale rit te berekenen, maar je kan ook manueel je eigen volgorde opgeven.  Nieuw is de aanduiding van het beste rijvak op wegen met verschillende vakken. Dit verhoogt de rust voor de bestuurder en de veiligheid in complexe verkeerssituaties, zoals op ringwegen. Uitritnummers op snelwegen worden aangegeven in de kleuren van het land om de herkenbaarheid te verbeteren.  De TMC functionaliteit werd opnieuw onder de loep genomen om je nog sneller en beter op de hoogte te stellen van eventuele problemen op de route. Je kan bovendien zelf een keuze maken welke TMC-logo’s, zoals bijvoorbeeld de uitgezonden politiecontroles,  op het scherm getoond worden.
 
Persoonlijke tint
Aan de Memory Navigatie werd eveneens gesleuteld; hierdoor kan je een vaste route permanent in het geheugen laden.
Omdat elke gebruiker zijn gewoontes heeft, kunnen een aantal toetsen op het hoofdscherm gepersonaliseerd worden, zodat deze makkelijk en snel bereikbaar zijn.
 
All-in-one
Vanaf maart 2005 is het vernieuwde all-in-one navigatiesysteem van Pioneer leverbaar. Het systeem bestaat naast het navigatiegedeelte ook uit een DVD-speler en een FM-tuner. De adviesverkoopprijs is vastgesteld op € 2.299,-

Gerelateerde artikelen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.