Video: Opmerkelijke comeback: Spirra

Het merk Spirra heeft geen gemakkelijke weg bewandeld. Na een flitsende start werd het lange tijd stil rond het Koreaanse merk. Met het presenteren van een productiemodel was er weer even hoop, maar dankzij financiële problemen ebde dit ook weer weg. Gelukkig maakt Spirra nu een ware comeback!

  • Eerste Koreaanse sportauto
  • Leverbaar met 400 en 500 pk sterke V6
  • Eerste orders reeds getekend
  • In Nederland ontwikkelde elektrische versie
  • Eind 2008 leverbaar in de Benelux

Het verhaal van de Spirra begon in 1997 met de start van het bedrijf Proto Motors. Het bedrijf wat zich bezig hield met het assisteren van grote autofabrikanten begon aan een project voor een eigen sportwagen. Vijf jaar later op de Seoul Motor Show werden de eerste resultaten zichtbaar. De Spirra was geboren.

Aflopende zaak
De eerste Koreaanse sportwagen werd met open armen ontvangen. Het prototype werd direct tweede in de wedstrijd ‘best of show’ en kreeg veel publiciteit. In de jaren na zijn debuut volgden er nog enkele prototypes. De Spirra was volop in ontwikkeling en in 2005 kwam er een productiemodel. Het leek bij Proto Motors allemaal vrij voorspoedig te gaan, maar niets was minder waar. Het bedrijf had namelijk al zijn geld verspeeld met de ontwikkeling en was niet meer in staat om de serieproductie van het model op te starten.

Comeback
Gelukkig was het merk geen slecht einde beschoren. De Oullim Groep zorgde hier namelijk voor. Het bedrijf nam Proto Motors in juli 2007 over en bracht het onder bij Oullim Motors. De overname zorgde voor het benodigde extra kapitaal en kennis. Dat zette de ontwikkeling in een stroomversnelling. Oud Proto Motors directeur Han-Chul Kim bleef hoofd van de ontwikkelingsafdeling en kwam met de ene onthulling na de andere. Hierbij moet u denken aan zaken als het nieuwe logo en de opening van de fabriek. Maar ook auto gerelateerde onthullingen zoals het volledig uit carbon bestaande chassis en de bijzondere velgen.

Supercharger of turbo
In maart van dit jaar werd de nieuwe ‘line up’ van het model bekend. Er zullen voorlopig twee modelvarianten van de Spirra beschikbaar worden. Het gaat hier allereerste om de Spirra S die wordt aangedreven door een 2.7 liter V6 met supercharger. De zescilinder is goed voor een vermogen van 400 pk. Het tweede model betreft de Spirra Turbo met dezelfde V6 alleen met turbo in plaats van een supercharger. Het zorgt ervoor dat het vermogen met 100 pk stijgt naar een totaal van 500 pk. Met deze middenmotor is de Koreaan tot verbluffende prestaties in staat. Nul naar honderd is in 3,8 seconden geklaard en pas bij 332 km/h wint de luchtweerstand het van de Spirra Turbo.

Honderdnegen miljoen Won
Met een vanafprijs van 109.000.000 Won is de Spirra vele malen goedkoper dan zijn Italiaanse soortgenoten. Honderdnegen miljoen Won, ongeveer zestigduizend euro, is weinig geld voor een sportwagen met dergelijke spierballen. Geen wonder dan ook dat het merk op de eerste dag dat het haar orderboekje opende maar liefst 23 namen mocht noteren. In september wist het merk de eerste auto ook daadwerkelijk bij de klant af te leveren. Een maand verder stond de teller al op twintig stuks.

Goed nieuws voor de Benelux

Vooralsnog konden alleen de Koreanen genieten van de Spirra, maar dankzij Miles Benelux All Green Vehicles BV wordt de sportwagen binnenkort ook leverbaar in de Benelux. Het bedrijf uit Zuid-Holland haalt beide modellen nog dit jaar naar Nederland. Maar naast het importeren van de bestaande modellen heeft het bedrijf eerder dit jaar ook nog een andere overeenkomst getekend met de fabrikant.

Spirra E
AllGreen Vehicles BV mocht naast het importeren namelijk ook een gloednieuwe elektrische variant ontwikkelen voor Spirra. Dit model die op het moment van schrijven in Korea is voor nadere testen zal in april 2009 geïntroduceerd worden. Dat de Spirra E elektrische aangedreven is betekent nog niet dat hij zich ook ‘groen’ gedraagt. Natuurlijk is de uitstoot nul, maar de prestaties zijn ook optimaal gebleven. Zo accelereert de Spirra E van 0 naar 100km/h in minder dan 4 seconden, en kan een topsnelheid bereiken van 305 km/h. De actieradius op 1 volle lading batterijen is 320 km en kan in 4 uur tijd weer opgeladen worden met ieder willekeurig 220 Volt stopcontact.

Moment van de waarheid
Na een moeilijk begin heeft Spirra het eindelijk voor mekaar. Europese verkooppunten zijn in aankomst en ook een ‘groen’ model staat te trappelen om op de markt gezet te worden. Mits de kwaliteit en de prijs van het product goed is, lijkt niets een succes meer in de weg te staan. Het moment van de waarheid is dan ook aangebroken als de verkopen aan het einde van dit jaar starten.